Hjertecentret på Rigshospitalet og DTU Compute skal sammen ved hjælp af et unikt dansk datasæt med patientundersøgelser indsamlet gennem mere end 10 år undersøge, om kunstig intelligens (AI) kan afsløre nye og hidtil ukendte tegn på hjertekar-sygdommene hjertestop og stroke.  Her læge i Hjertecentret på Rigshospitalet Klaus Fuglsang Kofoed og lektor Rasmus R. Paulsen fra forskningssektionen Visual Computing på DTU Compute. Foto: Rigshospitalet.

AI-projekt undersøger risikoen for hjertestop og stroke

DTU og Rigshospitalet lader kunstig intelligens gennemgå unikke patientdata for at finde nye måder at forudse og forebygge hjertekar-sygdomme.

Medicin og medicoteknik Matematik Informationsteknologi Billedanalyse

Gustav Gamst Larsen, Lukas Leindals, and Peter Grønning - DTU students at the bachelor study Artificial Intelligence and Data. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
09 MAR

Koreansk kunstner taler dansk ved hjælp af AI

Tre DTU-studerende har benyttet stemmekonvertering i en video til en ny udstilling på SMK, Statens Museum for Kunst.

Søren Hauberg, professor på DTU Compute, sektionen Kognitive Systems. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
14 FEB

DTU fortsætter kortlægning af AI's arbejdsform

Bevilling fra VILLUM FONDEN sikrer vigtig arbejdsro for professor Søren Hauberg, der kigger ind bag kulisserne i kunstig intelligens.

Twitter bugner af argumenter, holdninger, information - og misinformation. Her ses det ikoniske Twitter-logo, nu med mundbind. (Grafik fra Videnskab.dk og Shutterstock)
11 FEB

60 mia. tweets fortælling om misinformation og anti-vaxxere

Provaxx-profiler henviser ofte til nyhedsmedier og videnskabssider, mens antivaxx-profiler langt oftere henviser til YouTube.

Matematik Informationsteknologi Sundhed og sygdomme
Center Denmark data space
07 FEB

EU trækker på DTU’s viden om deling af energidata

Europas energisystem skal digitaliseres, så man kan styre energiforbruget ved hjælp af data og sætte fart på den grønne omstilling.

Matematik Informationsteknologi
First eight Principal Components identified in the dataset. For each component, the blue and red areas express opposite directions of variation. Credit: Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) / Cortex: ’Data-driven analysis of gaze patterns in face perception: Methodological and clinical contributions’.
27 JAN

Øjenbevægelser og machine learning afslører sygdomstegn

DTU-algoritme analyserer mønstre i øjenbevægelser hos patienter med neurologiske og psykiatriske lidelser til støtte i diagnosticering.

Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik