Globus - landkort med Nordsøen og Østersøen. Foto: Hanne Kokkegård
17 JUN

Digitalisering skal gøre elnettet fleksibelt

Når havvindmøllerne ved energiøerne producerer strøm, så skal den bruges – selv midt om natten. Digitalisering af elnettet kan hjælpe os.

Energi Informationsteknologi Matematik
Summer School - Young Researcher Entrepreneurship Academy - DTU, 22 May 2022. Credit: Mikal Schlosser

Sommerskole vækker unge forskeres digitale startup-lyst

Young Researcher Entrepreneurship Academy udstyrer ph.d.-studerende og postdocs med et mindset, der skal øge interessen for iværksætteri.

Photo: Bax Lindhardt. The main building - 324 - at the department DTU Compute.

DTU Compute styrker fokus på digital sikkerhed

Instituttet samler forskningen i cybersecurity og sikre softwaresystemer i to sektioner og fremhæver samtidig ingeniørens rolle i samfundet.

Hjertecentret på Rigshospitalet og DTU Compute skal sammen ved hjælp af et unikt dansk datasæt med patientundersøgelser indsamlet gennem mere end 10 år undersøge, om kunstig intelligens (AI) kan afsløre nye og hidtil ukendte tegn på hjertekar-sygdommene hjertestop og stroke.  Her læge i Hjertecentret på Rigshospitalet Klaus Fuglsang Kofoed og lektor Rasmus R. Paulsen fra forskningssektionen Visual Computing på DTU Compute. Foto: Rigshospitalet.

AI-projekt undersøger risikoen for hjertestop og stroke

DTU og Rigshospitalet lader kunstig intelligens gennemgå unikke patientdata for at finde nye måder at forudse og forebygge hjertekar-sygdomme.

Medicin og medicoteknik Matematik Informationsteknologi Billedanalyse

Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme

Protein. Credit Colourbox

Ny Machine Learning kortlægger proteiners potentialer

I et unikt samarbejde har DTU Compute og DIKU skabt en teknik, der kan hjælpe biotekindustrien til hurtigere at udvikle nye proteiner.

Matematik Geometri Enzymer og proteiner