Tejs Vegge

Tejs Vegge

Professor, Sektionsleder

DTU ENERGI
Institut for Energikonvertering og -lagring

Danmarks Tekniske Universitet

Anker Engelunds Vej

Bygning 301, rum 113

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
Uddeling af Ole Rømer Guldmedaljen 2022. Fra venstre rektor på DTU Anders Bjarklev, rektor på Københavns Universitet Henrik C. Wegener, professor Carsten Thomassen, DTU Compute. Foto: Hanne Kokkegård, DTU Compute
21 NOV

Carsten Thomassen modtager Ole Rømer Medaljen

Det er en ære for DTU, og hædersbevisningen betyder ekstra meget for DTU Compute-professoren, fordi kollegerne indstillede ham.

IT og cybersikkerhed Matematik
2021
Hydride at play  Mild-condition ammonia synthesis from N2 and H2 is a long-sought-after scientific goal and a practical need, especially for the intensively pursued “Green Ammonia” production using renewable H2. Here, Chen, Vegge and their co-workers find that ternary ruthenium complex hydrides Li4RuH6 and Ba2RuH6 are a new class of catalysts for mild-condition ammonia synthesis. The unique configuration and synergized scenario of the complex hydrides favor an associative activation and reduction of N2 towards NH3 formation (https://www.nature.com/articles/s41929-021-00698-8).  Illustration: DTU.
20 NOV

Nyt studie baner vej for ’grøn ammoniak’

Ny klasse af katalysatorer, der kan producere ammoniak under milde betingelser, har lovende udsigter. Resultatet er bragt i Nature Catalysis.  

Energi og forsyning Kemi Katalyse Fødevareproduktion Organisk kemi Analytisk og teoretisk kemi
Foto: Unsplash
12 FEB

Kommission anbefaler ny ladeinfrastruktur

Kommission for grøn omstilling af personbiler i Danmark offentliggør i dag deres afsluttende anbefalinger. Tre forskere fra DTU har bidraget.

Transport og logistik Mobilitet Transportøkonomi Transportadfærd Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning
2020
02 NOV

Millionstøtte til forskning i grøn omstilling

17 grønne forskningsprojekter på DTU modtager i alt 98 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Foto: Mikal Schlosser
29 SEP

Hvorfor har vi travlt med at udvikle nye batterier?

EU satser stort på at accelerere udviklingen af nye batterier, men hvorfor haster det sådan? Professor på DTU Energi, Tejs Vegge, svarer. 

Energi og forsyning
07 SEP

Division for Transport med til at lægge vejen for grøn omstilling af personbiler

Kommission for grøn omstilling af personbiler i Danmark er i dag kommet med strategier for grøn omstilling af personbiler. 

Transport og logistik Mobilitet Transportøkonomi Transportadfærd Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Klimatilpasning
23 JUN

DTU leder EU's mest ambitiøse satsning på batteri-området

Nyt EU-projekt til 150 mio. skal sætte fart på udviklingen af næste generation af superbatterier.

Energilagring
2019
De 19 Mission Innovation Champions 2019. Tejs Vegge er nr. 3 fra venstre.
29 MAJ

DTU-professor udpeget som Danmarks Mission Innovation Champion

Mission Innovation – et globalt initiativ der bringer 24 lande og EU sammen om at accelerere udviklingen af bæredygtig energiteknologi – har netop udpeget 19 exceptionelle forskere og entreprenører fra lige så mange lande som de første Mission Innovation Champions. Fra Danmark er det professor Tejs Vegge fra DTU Energi. 

Energi og forsyning Klimaændringer Materialer Materialeteknologi
Foto Joachim Rode
01 MAR

DTU præger ny kommission for grøn omstilling af personbiler

Kommission skal konkretisere, hvordan regeringens mål om at udfase benzindrevne personbiler kan nås. Tre af de seks eksterne eksperter er forskere på DTU.

Battery2030+
26 FEB

Nyt europæisk forskningsinitiativ skal sætte strøm til en batterirevolution

En verden, der er under omstilling fra fossile brændsler til grøn energi, får brug for mere og mere energilagring og i særdeleshed for batterier. Battery2030+ er et nyt forskningsinitiativ i stor skala, der samler førende europæiske forskere og industri om det fælles mål at opnå markante fremskridt inden for både batteriforskning og -teknologi...

Energi og forsyning
2018
Vandforsyning i Bidibidi flygtningelejren. Fotograf: Iskandar Tange
10 DEC

Nyt værktøj sikrer bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre

Et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp og forskere fra DTU har skabt et værktøj, der fremover kan anvendes til beslutning om bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre.

Vandforsyning
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøgte DTU Energi for at høre om dansk forskning i udvikling af nye batterimaterialer og katalysatorer, og brug af kunstig intelligens i energiplanlægning
03 OKT

Uddannelses og forskningsministeren hørte om kunstig intelligens og nye materialer til energilagring

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers besøgte DTU for at høre om dansk forskning i udvikling af nye batterimaterialer og katalysatorer, og brug af kunstig intelligens i energiplanlægning.

Computerberegning Energi og forsyning Elforsyning Energieffektivisering Energilagring Energisystemer
Using Artificial Intelligence to increase the rate of materials discovery tenfold
25 JAN

Kunstig intelligens skal tidoble forskningshastigheden

Indholdet af CO2 og metan i atmosfæren stiger og smogskyer hænger tungt over verdens storbyer. Topforskere fra hele verden har gennem Mission Innovation besluttet at gøre noget ved det ved hjælp af blandt andet supercomputere og kunstig intelligens.

Energi og forsyning Brændselsceller Elforsyning Energieffektivisering Energilagring Energiproduktion Energisystemer Fossile brændsler Solenergi Vindenergi
2016
Foto: NAS/Euro-CASE
30 NOV

Her brainstormes der om morgendagens teknologier

Hvert andet år inviterer det amerikanske National Academy of Engineering og European Council of Academies of Applied Sciences, Technologies and Engineering en række fremragende unge ingeniører fra USA og EU sammen for at fostre internationalt samarbejde og ideudveksling. I år var professor Tejs Vegge fra DTU Energi inviteret med.

Energi og forsyning
Ideen bag de nye batterimaterialer: Litium-ioner (grønne) kan indarbejdes i materialernes krystalgitter og let bevæge sig ind og ud af strukturen. Illustration: LiRichFCC
08 JUN

Nyt batterikoncept giver løfte om mere kompakt energilagring

Et nyt europæisk Horizon 2020-forskningsprojekt med deltagelse af DTU Energi vil udforske en helt ny klasse af materialer til litium-ion-batterier – materialer som kan forøge energitætheden af batterierne væsentligt og betyde et gennembrud for elektriske køretøjer.

Energi og forsyning Energilagring
2015
The ZAS project
27 MAJ

Genopladelige zink-luft-batterier kan imødegå afhængighed af fossile brændsler

Lagring af energi fra vedvarende energikilder er afgørende for Europas energipolitik. DTU Energi og en række EU-partnere vil bruge atomar modellering til at udvikle et genopladeligt zink-luft-batteri, der er i stand til at lagre store mængder energi.

Energi og forsyning Energilagring Energisystemer Nanopartikler
Philip Bille, DTU Compute
12 MAJ

Genvej gennem dataskoven

Nye måder at komprimere data på kan være løsningen på mange af de udfordringer, som de voksende datamængder stiller os overfor. Med nye smarte komprimerings-algoritmer kan man arbejde direkte i de komprimerede data. Det vil spare tid og lagerplads samt gøre det muligt at arbejde med endnu større datamængder.

IT og cybersikkerhed Matematik