LoadingText

DTU Nyheder

2022
Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård
02 MAJ

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme
2020
Model til forudsigelse af COVID-19 offentliggøres
06 MAJ

Model til forudsigelse af COVID-19 offentliggøres

Forskere fra DTU Compute står i samarbejde med forskere fra KU Sund bag model til forudsigelse af sygehusbelastning i forbindelse med første fase af genåbningen af samfundet. Model og data er fra i dag 6. maj offentligt tilgængelige.  

2015
Kronprinsesse Mary besøger DTU Compute ved Forskningens Døgn, 2015
28 APR

Royalt besøg i Fremtidens Digitale Samfund

Der var kongeligt besøg fra H.K.H. Kronprinsesse Mary og besøg af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen på DTU Compute til Forskningens Døgn den 23. april - for ikke at nævne de mange børn, unge og voksne, der lagde vejen forbi instituttets udstilling Fremtidens Digitale Samfund.

Informationsteknologi Matematik
2014
Flyttet by
26 SEP

Data fra regnradar skal forudsige skybrud

Ombyggede skibsradarer skal fremover bruges til at forudsige, hvor og hvor kraftigt et skybrud vil ramme. På den måde kan skybrud varsles i tide, så skader minimeres eller helt undgås.

Informationsteknologi
2012
Drøvtyggere får blålige tunger, hvis de smittes med sygdommen bluetongue. Men bare rolig, sygdommen rammer ikke mennesker. (Foto: T. Kaare Smith)
03 SEP

Computermodel kan stoppe de farlige myg

To ph.d.-studerende fra DTU Veterinærinstituttet udvikler modeller, som kan forudsige, hvordan sygdomme, der smitter via små myg, vil spredes. Modellerne kan spare landbruget for millioner.

Fødevarer, fisk og landbrug