Profil
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2024
Klimakoks---TV-2-Bornholm
23 JAN

Klimakoks i Østersøen

Østersøen er et sart økosystem, der er under stærkt pres fra både næringsstofudledningen fra landbruget, klimakrisen og invasive arter. DTU Aquas eksperter tager os med i felten og i laboratoriet, når de fortæller, hvad der er på spil i programserien Klimakoks på TV 2 Bornholm.

Miljø og forurening Fødevarer, fisk og landbrug
2023
Foto Sune Riis Sørensen
11 OKT

Torskens nedtur – hvad er der sket i den østlige Østersø

For 30-40 år siden var øst-torsken op til en meter lang, trind og talrig – nu er den lille og mager og må ikke fiskes. Hvad er der sket? Det er DTU Aqua i gang med at undersøge, og øjnene er rettet mod iltsvind og leverorm

2022
First eight Principal Components identified in the dataset. For each component, the blue and red areas express opposite directions of variation. Credit: Attribution 4.0 International (CC BY 4.0) / Cortex: ’Data-driven analysis of gaze patterns in face perception: Methodological and clinical contributions’.
27 JAN

Øjenbevægelser og machine learning afslører sygdomstegn

DTU-algoritme analyserer mønstre i øjenbevægelser hos patienter med neurologiske og psykiatriske lidelser til støtte i diagnosticering.

Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik
BrainCapture. An affordable, Bluetooth enabled electrode cap. An app for datacollection and upload to cloud. A Quality Control (QC) algorithm to enable clean data collection by non-expert workers.
26 JAN

EU-støtte til billigt medicinsk udstyr til epilepsi

40 mio. fra EU’s innovationsfond og private investorer skal få DTU-spinout’en BrainCaptures udstyr til diagnosticering på markedet.

Informationsteknologi Matematik Medicin og medicoteknik
2021
BrainCapture. An affordable, Bluetooth enabled electrode cap. An app for datacollection and upload to cloud. A Quality Control (QC) algorithm to enable clean data collection by non-expert workers.
31 AUG

AI fra DTU skal hjælpe med at diagnosticere epilepsi

Algoritme skal sikre kvaliteten af EEG-undersøgelser, så flere epilepsipatienter i lav- og mellemindkomstlande kan få behandling. 

Dataanalyse Software og programmering It-systemer Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme
Pelagisk fiskeri. Foto: Danmarks Pelagiske Producentorganisation
14 JUN

Fiskeri handler også om fiskevelfærd – DTU Aqua skal nu undersøge hvordan

Fiskere, forskere og Dyrenes Beskyttelse går for første gang sammen om at undersøge dyrevelfærd i fiskeriet. Forskningsprojektet skal se på, hvordan milliarder af fisk dør i forbindelse med trawlfiskeri med det mål for øje at udvikle mere humane fangstmetoder. Sammen med andre forskere står DTU Aqua for de indledende undersøgelser af...

Fiskeri og fiskebestande Fisk og skaldyr Fødevareproduktion
Torskelever med høj infektionsgrad af leverorm (19 orm per gram lever). Foto: Marie Plambech Ryberg
18 JAN

Ph.d.-forsvar om leverorm hos torsk i den østlige Østersø

Den 28. januar 2021 forsvarer Marie Plambech Ryberg sin ph.d.-afhandling. Forsvaret kan følges online.

Fisk og skaldyr Biologiske systemer
Fiskegarn med reflektor. Foto: Anne Schütz, TI-OF
18 JAN

Ph.d.-forsvar om ændringer af fiskegarn for at reducere bifangst af marsvin

Den 26. januar 2021 forsvarer ph.d.-studerende Isabella Kratzer sin afhandling. Forsvaret kan følges online. 

Fiskeri og fiskebestande
2020
En meget tynd torsk. Foto: Marie Plambech Ryberg.
11 NOV

Forekomst af torskens leverorm i Østersøen skal overvåges

Fremover indgår leverorm hos torsk som del af moniteringen fra landene ved Østersøen. På havforskningsskibet Dana er arbejdet i gang nu. 

Fødevarer, fisk og landbrug
Ev charging (Photo: Colourbox)
07 JUL

Ny opfindelse kan sikre mere effektiv lagring af grøn energi

Et netop afsluttet forskningsprojekt har udviklet en ny og langt mere effektiv måde at konvertere energi fra vindkraft og solceller til eksempelvis lagring på et batteri. Med en indbygget målemetode kan opfindelsen også anvendes til at overvåge batterier, f.eks. i elbiler. 

Energilagring Elektroteknologi Elektronik Energi Elektrokemi
2019
Kanyle. Foto: Colourbox.dk
11 DEC

DTU med til at sikkerhedsvurdere verdens første Ebolavaccine

Verden har i november 2019 fået sin første kommercielle vaccine mod Ebola. DTU Fødevareinstituttet har været med til at vurdere, at vaccinen er sikker at bruge.

Sundhed og sygdomme Gener og genomer
26 NOV

På DTU Kemiteknik er ph.d.-studerende vilde med video

Den digitale tidsalder stiller nye udfordringer til forskernes formidlingsevner, og med videomediet når ny viden langt bredere ud. På DTU Kemiteknik har de ph.d.-studerende taget kampen op med kameraet i hånden.

2018
10 AUG

Regn på vand - gymnasielærerkursus

Inspirationsdag 27. september 2018, der klæder dig på til at tage udfordringer og løsninger indenfor vandteknologi med i gymnasieundervisningen.

06 FEB

DTU Miljø-forskere vinder priser ved DWF 2018

Ph.d.-studerende Mathilde J. Hedegaard og Forskningsassistent Emma D. Thomassen vandt ved Danish Water Forum, afholdt den 30. januar 2018, henholdsvis en pris for banebrydende forskning inden for den danske vandsektor og konferencens bedste præsentation.

2017
DJI, All Over Press, Shutterstock
26 MAJ

Droner til gavn for samfundet

Droner skal løse samfundsnyttige opgaver, lyder det i Danmarks nationale dronestrategi. Og nu er en stribe DTU-projekter gået i luften.

DJI, All Over Press, Shutterstock
26 MAJ

Droner til gavn for samfundet

Droner skal løse samfundsnyttige opgaver, lyder det i Danmarks nationale dronestrategi. Og nu er en stribe DTU-projekter gået i luften.

Antenner Robotteknik og automation Kortlægning og opmåling Fisk og skaldyr
Building 324, Technical University of Denmark, DTU Compute
01 FEB

Millioner til forskning i behandling af hjertepatienter og psykiatriske og neurologiske sygdomme

Innovationsfonden har bevilget 27 millioner til to store sundhedsfremmende projekter ved Copenhagen Center for Health Technology, CACHET, hvor DTU Compute og DTU Elektro er involveret.

Dataanalyse Computerberegning It-systemer Software og programmering Medicinske apparater og systemer Sundhed og sygdomme Matematik
2016
Optimeret mikrostruktur af en elektrode skabt vha. infiltration af et elektrisk ledende materiale i en keramisk bærestruktur. Illustration fra artiklen i Nature Energy.
11 JAN

Forskere fra DTU Energi bidrager til det første nummer af Nature Energy

Tre forskere fra DTU Energi sætter deres præg på det første nummer af Nature Energy med en oversigtsartikel om keramiske brændselsceller og elektrolyseceller.

Brændselsceller Energilagring