Tobias Gehring

Tobias Gehring

Lektor

DTU FYSIK
Institut for Fysik

Danmarks Tekniske Universitet

Fysikvej

Bygning 307, rum 262

2800 Kgs. Lyngby

Få tilsendt vCard på e-mail.

Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2023
Det er komplekst at analysere, hvor energien i elnettet skal komme fra, især i takt med at en større del kommer fra vind og sol, der har et mere ustabilt output. For Energinet vil en kvantecomputer derfor kunne klare komplicerede beregninger, som en klassisk computer ikke kan klare. Foto: Energinet/Maria Tuxen Hedegaard
23 JUN

Danske virksomheder holder sig kvanteklar

Selvom der kan gå årtier, før kvantecomputeren bliver udbredt, så gælder det for mange virksomheder og organisationer om at holde sig på dupperne allerede nu. Konsekvenserne ved at sakke bagud kan nemlig være katastrofale.

Kickoff af QCI.DK med besøg i DTU's laboratorium for kvanteteknologi. Fra venstre professor Ulrik Lund Andersen, DTU Fysik, erhvervsminister Morten Bødskov og institutdirektør Jane Hvolbæk Nielsen, DTU Fysik.
28 MAR

Fremtidens kvantesikre netværk etableres mellem danske ministerier

En række ministerier og universiteter etablerer et kvantekrypteret kommunikationsnetværk, der skal gøre det danske samfund klar til fremtidens kvantesikre kommunikation. DTU er koordinator af projektet.

2022
Tobias Gehring. Fotograf Joachim Rode.
23 FEB

Nordens første kvantesikre dataoverførsel gennemført

Forskere tager et vigtigt stik i kapløbet med cyberkriminelle ved at bruge kvantekommunikation til at lave en sikker dataoverførsel i Danske Bank.

Kvanteteori og atomfysik Fysik
2020
Ulrik Lund Andersen (venstre) og Tobias Gehring (højre) fra DTU Fysik leder CryptQ projektet. De ser med begejstring frem til, i tæt samarbejde med førende danske virksomheder, at transformere deres forskning i kvantekryptografi til produkter, der kan gavne og skabe værdi i samfundet.
27 NOV

Ny stor investering i dansk kvantekryptografi

Nyt innovationskonsortium går målrettet efter at sikre dansk andel af nyt hastigt voksende teknologimarked gennem udvikling af et ultra-sikkert kryptografisk system funderet i kvantefysikken.

Fysik
Foto: freepik.com
20 NOV

Sikker overførsel af data med ny kvantenøglefordeling

Data fra landets kritiske infrastrukturer skal være umulig at afkode. Udviklingen af sikre kommunikationskanaler og styrkelsen af sikkerheden på internettet skal skabes med en ny kvantenøglefordeling, der er umulig af lytte med på.

Fysik
Foto Bax Lindhardt
20 NOV

37 mio. til seks nye Sapere Aude-forskningsledere

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 214 mio. kr. til 36 yngre forskere med originale idéer og høje ambitioner. Seks er fra DTU.

Telekommunikation System- og datasikkerhed Kvanteteori og atomfysik Lyskilder Organisk kemi Materialer Medicin og medicoteknik Kemi Fysik Innovation og produktudvikling
2019
Som en del af OPENQKD projektet får forskere på DTU Fysik og Fotonik mulighed for at teste deres første prototype på et kvante-nøglefordelingssystem
04 SEP

Dansk Kvante-nøglefordelingsteknologi skal skabe sikre kommunikationskanaler

DTU forskere har udviklet en prototype på et kvante-nøglefordelingssystem, der nu skal testes i et realistisk fibernetværk.

Fysik Kvanteteori og atomfysik Informationsteknologi System- og datasikkerhed
2017
15 SEP

Kvantecomputere kræver ny kryptering

Data, som er fortrolige i dag, vil ikke længere være det, når kvantecomputerne kommer. Forskerne har imidlertid løsningen klar på forhånd: kvantekryptering.

15 SEP

Kvantecomputere kræver ny kryptering

Data, som er fortrolige i dag, vil ikke længere være det, når kvantecomputerne kommer. Forskerne har imidlertid løsningen klar på forhånd: kvantekryptering.

Kvanteteori og atomfysik Sensorer System- og datasikkerhed
Foto: Ulrich Busk Hoff
03 MAR

Kursus om kvantefysik med eksperimenter

Syv studerende har som de første gennemført et kursus i eksperimentel kvanteteknologi, hvor den svære teori er blevet omsat til noget mere håndgribeligt.

Fysik Kvanteteori og atomfysik
2016
Kvantecomputer
14 DEC

Fremtidens kvantecomputer arbejder lige godt med krypterede og ukrypterede signaler

Når fremtidens brugere af kvantecomputere skal have analyseret data, vil de ofte være nødt til at sende krypteret information til computeren. Derfor har forskere fra DTU Fysik og University of Toronto undersøgt, om en kvantecomputer kan arbejde lige effektivt med krypterede og ukrypterede data. Resultaterne viser, at effektiviteten er...

Fysik Kvanteteori og atomfysik System- og datasikkerhed
Toroid
29 NOV

Kvantegennembrud: Sammenpresset lys forbedrer feedback-køling betragteligt

Som de første nogensinde er det lykkedes kvanteforskere på DTU Fysik at gennemføre et eksperiment, der demonstrerer, at sammenpresset lys kan gøre feedback køling mere effektiv end det er muligt med almindelig laserlys. Det er et vigtigt skridt i retningen af at kunne manipulere mekaniske objekters kvantetilstande i eksperimenter ved...

Fysik Kvanteteori og atomfysik Lyskilder Lasere
Lasermikroskoper
25 JAN

Mast lys skal give ny indsigt i biologiske celler

Adjunkt Tobias Gehring modtog kort før jul en Sapere Aude: DFF-Forskertalent bevilling på knap en halv million kr. Pengene skal bruges på at reducere støjen i lasermikroskoper og derved give større indsigt i biologiske cellers processer og mekanismer.

Fysik Kvanteteori og atomfysik Lasere Celler
2015
11 AUG

A gentle quantum touch with high precision

Highly sensitive measurements of biological samples can be realized by laser light in e.g. an optical microscope. However, light might also damage or alter the fragile biological samples.

Sikker kommunikation
27 MAJ

Sikker kommunikation på internettet et skridt nærmere

Hver dag sender de fleste af os personlige data på kryds og tværs over internettet. Derfor er sikker kommunikation en absolut nødvendighed. I en ny artikel fra Nature Photonics viser forskere fra DTU Fysik, at kvantekrypterede signaler kan sendes via åbne sendemaster og stadig være 100 % sikre, selvom en hacker lytter med. 

Fysik Kvanteteori og atomfysik Lasere System- og datasikkerhed Telekommunikation
Micrasterias Radiata
23 FEB

Mindre støj fra laserlys giver større indsigt i biologiske celler

Postdoc Tobias Gehring ved DTU Fysik har netop modtaget en bevilling fra det Det Frie Forskningsråd. Pengene skal bruges til at reducere støjen i lasermikroskoper og dermed skabe bedre billeder. Det kan føre til større indsigt i biologiske cellers processer og mekanismer.

Celler Lasere Optik