LoadingText

DTU Nyheder

2019
16 SEP

Ny metode til at danne CO2-neutrale brændstoffer

Ny praktisk metode til omdannelse af kuldioxid til byggesten for bæredygtige, flydende brændstoffer kortlagt af forskerteam fra Stanford og DTU.

Energilagring Elektrokemi CO2-udskillelse og CO2-lagring
2016
Photo: Nasa-JPL-Caltach
08 NOV

Maskine skal sikre ilt på Mars

Når astronauter i 2030’erne sætter den første fod på Mars, vil en ’tankstation’ stå klar med ilt og brændstof til hjemturen. DTU-forsker Chris Graves er med til at gøre det muligt.

Energi og forsyning Rumforskning Rumteknologi og instrumenter
Optimeret mikrostruktur af en elektrode skabt vha. infiltration af et elektrisk ledende materiale i en keramisk bærestruktur. Illustration fra artiklen i Nature Energy.
11 JAN

Forskere fra DTU Energi bidrager til det første nummer af Nature Energy

Tre forskere fra DTU Energi sætter deres præg på det første nummer af Nature Energy med en oversigtsartikel om keramiske brændselsceller og elektrolyseceller.

Brændselsceller Energilagring
2014
Foto: Colourbox
23 DEC

Fjernelse af iltbobler øger stabiliteten af keramiske elektrokemiske celler til energilagring

En af de største hindringer for at bruge keramiske elektrokemiske celler til at lagre vedvarende energi fra f.eks. vindmøller og solceller kan nu elimineres. En forskergruppe på DTU Energi beskriver gennembruddet i det ansete videnskabelige tidsskrift Nature Materials.

Computermodeller skal give langtidsholdbare brændselsceller
27 JUN

Computermodeller skal give langtidsholdbare brændselsceller

Danmark har forpligtet sig til at levere 50% af elforbruget ved hjælp af vindkraft i 2020 og at 100% af alle energityper skal komme fra vedvarende energikilder i 2050. Keramiske brændselsceller (SOFC) kan spille en afgørende rolle i den proces, men tidskrævende testmetoder bremser udviklingen af og forskning i ​​SOFC.

Energi og forsyning Brændselsceller Energiproduktion Energieffektivisering Energisystemer