Sisse Marianne Bondo Fagt

Sisse Fagt

Seniorrådgiver

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 201, rum 009

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail sisfa@food.dtu.dk
ORCID 0000-0003-0765-5555
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk
03 JAN

Vi spiser ikke så klimavenligt, som vi egentlig gerne vil

Hver femte dansker havde ifølge Gallup et nytårsfortsæt i 2021 om mere bæredygtighed i hverdagen, og flere angiver, at de gerne vil spise mindre kød. Men det ser ikke ud til, at de gode viljer slår igennem, når man ser på danskernes indkøbsvaner, viser en ny analyse fra DTU Fødevareinstituttet. 

Ernæring og kostvaner Fødevarer og fiskeri
2022
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
14 NOV

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret kost. 

2021
Tallerken og bestik
23 SEP

Nordisk undersøgelse vil se på kost, sundhed og bæredygtighed

Den næste nordiske undersøgelse af kost, fysisk aktivitet og overvægt vil blive gennemført med et større fokus på at afdække, hvor sundt og bæredygtigt børn og voksne i Norden spiser. Ændringen kommer, efter undersøgelsesmetoden er blevet set efter i sømmene af kostforskere fra bl.a. DTU.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
07 JAN

Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrådenes videnskabelige grundlag

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2020
Pandestegt kylling. Foto: Colourbox.dk
30 NOV

Kortlægning af danskernes kost- og aktivitetsvaner er i gang

DTU Fødevareinstituttet har skudt den næste nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet i gang. Forskere og myndigheder vil bruge undersøgelsens data som grundlag til at sikre fødevaresikkerheden, fremme folkesundheden og mindske kostens klimabelastning i Danmark.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Sojabønner. Foto: Colourbox.dk
19 NOV

Højt sojaindtag en mulig sundhedsmæssig risiko for børn

En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, hvis kød- og mælkeprodukter i 4-10-årige børns kost udskiftes med sojabaserede alternativer, vurderer DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige fødevarer og minimere madspild. Det er nogle af DTU Fødevareinstituttets budskaber i en rapport om sund og bæredygtig kost.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i en rapport til Fødevarestyrelsen.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2019
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere dokumentation fra DTU Fødevareinstituttet skal skabe grundlag for, at Fødevarestyrelsen kan gøre kostrådene mere bæredygtige.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2018
Photo: Colourbox.com
12 DEC

Gennemsnitsdanskere spiser 52 kilo kød om året

Tal fra DTU Fødevareinstituttet viser, at gennemsnitsdanskere spiser 52 kg kød om året. Rødt kød udgør to-tredjedele af indtaget.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.com
23 APR

55-75-årige mænd lever mindre sundt end kvinder

Blandt 55-75-årige danskere lever mænd mindre sundt end jævnaldrende kvinder på stort set alle områder, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
12 APR

Overvægtige 55-75-årige danskere bør bevæge sig mere og spise sundere

For lidt bevægelse og for mange kalorier er nogle af de centrale faktorer af betydning for høj forekomst af højrisiko overvægt blandt de 55-75-årige, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Ernæring og kostvaner
2017
Indtag af slik og chokolade (gram pr. dag) på hverdage og weekenddage blandt børn og unge i perioden 2005 til 2013.
23 MAR

Børn og unge spiser flere søde sager i weekenden

Danske børn og unge spiser generelt sundere end ved årtusindskiftet, især fordi deres kost i dag indeholder dobbelt så meget fuldkorn og mindre sukker. Indtaget af søde sager er dog steget i weekenden og har medført en yderligere skævvridning af kostvanerne mellem hverdag og weekend. Det viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner