LoadingText

DTU Nyheder

2021
Heavy traffic on a flooded city road in the rain
12 MAJ

Studerende vil løse klimaudfordringer i vandsektoren

Internationale studerende og startups deltager i finalerne i Next Generation Water Action med bud på at løse problemer udløst af tørke, vandforurening og mangel på drikkevand.

Klimatilpasning Vandforsyning Miljø og forurening Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
2019
Kick off event på DTU Skylab: Leaving No One Behind.
06 DEC

Startskud for udvikling af teknologi for alle

Mere end 100 studerende, tidlige startups og medlemmer fra Danske Handicaporganisationer deltog i kickoff-event for projektet ´Technology leaving no one behind´

Unge entreprenører fra hele verden mødes på DTU Skylab til Next Generation City Action og følger op på P4G-mødet i 2018 (Foto)
02 OKT

Unge iværksættere vil løse klimaudfordringer

100 unge fra hele verden mødes på DTU og præsenterer nye innovative idéer til løsning af klimaudfordringer i byer.

Klimatilpasning Miljø og forurening CO2-udskillelse og CO2-lagring Luftforurening
Foto Mikal Schlosser
12 AUG

Ny teknologi skal designes til alle

DTU vil udvikle metoder i undervisning, forskning og iværksætteri som lever op til verdensmålenes princip ”Leaving no one behind”.

DTU studerende tester bæredygtige løsninger på Roskilde Festival. Foto: DTU.
15 MAR

Studerende udvikler bæredygtige løsninger på Folkemødet

Studerende får 100.000 kr. i støtte til at udvikle og teste bæredygtige koncepter før og under Folkemødet 2019.

Entreprenørskab Innovation og produktudvikling
2018
Kaare Smith
08 NOV

Studerendes miljølegetøj vinder førstepladsen ved Oi-X-finalen

Studerendes miljølegetøj VoBu (Voice of Buildings) vandt førstepladsen ved dette års Oi-X-finale, som handlede om at udvikle innovative løsninger på FN’s bæredygtighedsmål.

Foto: Kaare Smith
18 OKT

Studerende dyster om verdensmål-udfordringer

Efterårets innovationskonkurrence Oi-X stiller skarpt på innovative løsninger, der bl.a. kan hjælpe danskere med at blive mere bæredygtige.

10 OKT

Unge iværksættere vil løse klimaudfordringer

Startups og unge iværksættere fra hele verden mødes på DTU til Next Generation P4G-møde om FNs verdensmål.

Miljø og forurening
Photo: DTU
24 SEP

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Nordens største universitetsdrevne teknologi-topmøde vil til oktober 2018 blandt andet stille skarpt på, hvordan brug af teknologi kan gøre fødevareproduktionen mere autonom og øge fødevarers sporbarhed.

Fødevarer og fiskeri Fødevareteknologi Fødevareproduktion
Team Lundtech vinder Oi-X finalen forår 2018. Foto: Kaare Smith
18 APR

Højteknologisk plaster vinder innovationskonkurrence

Et plaster, som kan måle bevægelsesmønstre hos personer med Parkinsons sygdom, fik førstepladsen i DTU Skylabs Open innovation-X-finale.

Medicinske apparater og systemer Sundhedsteknologi
DK: Headspace hætteglas. Foto: Joachim Rode | EN: Headspace vials. Photo:  Joachim Rode
01 MAR

DTU øger den fødevarekemiske rådgivning til EU

DTU Fødevareinstituttet er fra 2018 udnævnt til EU-referencelaboratorium for to nye områder: Procesforureninger i fødevarer og metaller og nitrogenholdige forbindelser i foder og fødevarer.

Fødevarer og fiskeri Fødevaresikkerhed
2017
Photo: DTU
30 AUG

Debat om teknologi og fødevarer på topmøde

Teknologien åbner for en verden af nye muligheder for design, produktion og distribution af fødevarer. Men hvordan får fødevareindustrien producenter og forbrugere til at tage ny teknologi og nye fødevarer til sig, som overgår dagens forståelse af, hvad mad er og hvordan den fremstilles og distribueres? Det emne er i fokus ved en debat...

Fødevarer og fiskeri Fødevareteknologi Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2016
Copyright: DTU Fødevareinstituttet
14 JUN

Temasite om forskning i kemikaliers skadelige virkning

DTU Fødevareinstituttets forskning i de mange tusind stoffer, mennesker kan blive udsat for, er med til at skabe et paradigmeskifte indenfor risikovurdering: I stedet for at vurdere stoffernes potentielle sundhedsskadelige virkning enkeltvis, viser forskningen nødvendigheden af at se på den samlede cocktaileffekt, så deres potentielle...

Fødevaresikkerhed Fødevarer og fiskeri Sundhed og sygdomme
2015
Tiltrædelsesforelæsning
10 NOV

Invitation til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning

DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Jørn Smedsgaards tiltrædelsesforelæsning fredag den 4. december 2015. Jørn Smedsgaard vil tale om sin forskning, der er drevet af at udfordre analytiske teknikker til at forstå fundamentelle biologiske problemstillinger på metabolitniveau, få flere og mere detaljerede data, og til at udvikle...

Fødevaresikkerhed
2007
Ny forskningschef for fødevarekemi
01 NOV

Ny forskningschef for fødevarekemi

Jørn Smedsgaard er ny forskningschef for DTU Fødevareinstituttets Afdeling for Fødevarekemi, som især rådgiver og forsker i ønskede og uønskede stoffer i maden. Jørn Smedsgaard erstatter Arne Büchert, der har været fungerende forskningschef siden 2004.