LoadingText
Profil
Nøgleord
Vitaminer
|
Analysemetoder
|
fødevarer
|
Biomarkører for vitamin status
|
Bioberigelse
Mit udgangspunkt for rådgivning og forskning indenfor ernæring er viden om og bestemmelse af indholdet af alle vitamin aktive stoffer i fødevarer og biologiske prøver ved brug af validerede, specifikke, kemiske metoder – gerne akkrediterede efter ISO1702.
Min interesse koncentrerer sig omkring variationen indenfor den enkelte fødevare, ændring under tilberedning og lagring, og fastlæggelse af den relative biologiske aktivitet/biotilgængelighed for stoffer med samme vitaminvirkning f.eks. D2- og D3-vitamin.
Fokus er på samarbejder omkring optimering af vitamin indholdet i vore fødevarer, samt omkring undersøgelse for optimalt indtag af vitaminerne i forhold til sammenhængen mellem vitamin status og risiko for sygdomme.
I de sidste 10 år har D-vitamin været i fokus med fastlæggelse af nye data for indhold i vore fødevarer, samt studier af relativ biologisk aktivitet af D-vitamin aktive stoffer.
Det lave indtag af D-vitamin gennem kosten, som viser sammenhæng med øget risiko for udvikling af sygdomme, har været grundlaget for mit engagement i forskning indenfor bioberigelse som et af midlerne til at øge indtag af D-vitamin hos danskerne og andre europæer.
Se profil og cv i DTU Orbit...