Henning Friis Poulsen

Henning Friis Poulsen

Professor, Sektionsleder

DTU FYSIK
Institut for Fysik

Danmarks Tekniske Universitet

Fysikvej

Bygning 310, rum 030

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
23 FEB

Revolutionerende røntgen i 3D

Revolutionære røntgenkilder og samarbejde på tværs af fagligheder skal skabe muligheden for at se 3D-strukturer i kroppens celler og karakterisere vævsprøver, allerede mens patienten er på lejet.

2021
Foto: Mikal Schlosser
03 SEP

Danmark får sit eget unikke 3D imaging center

Med Nordeuropas største imaging center placeres Danmark centralt i den voksende anvendelse af røntgen- og neutronstråle visualisering.

Fysik Energi Vindenergi Konstruktion og mekanik Informationsteknologi
2020
3D imaging centret, DTU
23 JUN

Nyt dansk forskningscenter får stærk international position

Den nye danske forskningsinfrastruktur DANFIX får til huse i DTU’s verdensklasse 3D imaging-center. Et nyt fyrtårn relateret til den internationale neutronfacilitet European Spallation Source, ESS, bliver også knyttet til centret.

Fysik Materialer
Foto: Perry Nordeng
16 JUN

Vigtig milepæl for ny dansk forskningsinfrastruktur

Det er lykkedes at få det første røntgenlys til det nye forskningsinstrument DanMAX, der bliver bygget på røntgenfaciliteten MAX IV i Lund. Det åbner store muligheder for fremtidens forskning i materialer og kemi.

Fysik
31 MAR

DTU-professor får endnu en stor EU forskningsbevilling

For anden gang modtager Henning Friis Poulsen et af de prestigefyldte ERC Advanced Grants. Hans nye forskningsprojekt kan revolutionere vores forståelse og anvendelse af metaller.

Fysik Materialer Konstruktion og mekanik
2019
26 AUG

Studerende udvikler diamant-røntgenlinser

Steffen Sloth skal fremstille diamantlinser, som skal anvendes i verdens kraftigste forskningsbaserede røntgenudstyr – et rent ønskeprojekt.

2018
Foto: Rockwool, 3D Imaging Center
01 JUN

Røntgenblik på krøllede stenfibre

Imaging-teknologi er med til at sikre, at Rockwools produkter overholder nøjagtig samme specifikationer uafhængigt af fabriksanlæg.

Billedanalyse
3D Imaging Center - 4 tons tung granitsten til røntgenudstyr bliver sænket ned.
12 APR

Første brugerinventar klar i bygning 310

Samtidig med at bygning 310 skyder op af jorden, er en næsten 4 ton tung granitsten til 3D Imaging Centeret placeret i bygningen. 

Fysik
2017
ESRF, Frankrig
29 JUN

Dansk eliteforsker har udviklet nyt europæisk 3D-røntgenmikroskop

Den store fælleseuropæiske forskningsfacilitet ESRF i Frankrig har i går besluttet, at dets nye fyrtårnsprojekt bliver et 3D mikroskop. Mikroskopet er udviklet af en dansk professor for EU-midler til særligt talentfulde forskere.

Materialer
Photo: Perry Nordeng
29 MAJ

Nyt billedanalysecenter skal sikre Københavnsområdet status som videnshub

Region Hovedstaden, DTU og KU finansierer i fællesskab et nyt billedanalysecenter, der skal lette danske virksomheders og hospitalers adgang til det kommende MAX IV røntgenmikroskop i Lund. 

2016
Foto: Leif Jansson
16 SEP

Tema: Viden om usynlige strukturer giver nye materialer

Danske universiteter og virksomheder får direkte adgang til det netop indviede røntgenstråleanlæg i Lund, MAX IV. Det er det seneste skandinaviske indspil til det, forskere betegner som en revolution inden for materialeforskningen. En revolution, der vil få stor betydning for vores hverdag og de genstande, vi omgiver os med.

Fysik Lasere
MAX IV
14 APR

Unik mulighed for danske virksomheder i konkurrencen om at udvikle fremtidens materialer

En aftale om dansk medfinansiering af det kommende røntgenstråleanlæg i Lund, MAX IV er netop faldet på plads. Aftalen giver danske virksomheder og forskere direkte adgang til brugen af noget af verdens bedste udstyr til materialeforskning og skal dermed bidrage til en dansk førerposition indenfor udvikling af nye, avancerede materialer...

Materialer Billedanalyse Computerberegning Fysik Mikro- og nanoteknologi
LINX
19 FEB

Unik mulighed for dansk materialeforskning

Om få år står verdens stærkeste mikroskoper klar i Lund, specielt dedikeret til materialeforskning. Et nyt dansk projekt skal hjælpe virksomhederne med at udnytte det avancerede udstyr og give danske produkter et forspring i den internationale konkurrence.

Fysik Lasere Billedanalyse
2015
3D imaging af batteri
13 JAN

Fortsættelsen af DTUs industriportal styrker dansk materialeforskning

Takket være en bevilling på 2,4 mio. kr. fra Region Hovedstaden fortsætter DTUs succesfulde Imaging Industriportal arbejdet med at forberede og lette danske virksomheders adgang til de to kommende faciliteter i Lund, neutronkilden ESS og synkrotronen MAX IV. Målet er at styrke dansk materialeforskning.

Energi Energilagring Energiproduktion Fysik Lasere Lyskilder Mikro- og nanoteknologi Materialer
2014
DTU Imaging Industriportal
17 SEP

DTU Imaging Industriportal hjælper virksomheder

I starten af 2014 åbnede DTU's Imaging Industriportal. Industriportalen tilbyder virksomheder hjælp til at optimere deres produkter ved at undersøge produkterne helt ned i de mindste detaljer.

Materialer
2013
Dekoration
17 DEC

3D-film skal sikre Danmarks førerposition inden for energiteknologier

Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilliget 23 mio. kroner til en forskningsalliance mellem DTU, Københavns Universitet og industrien. Målet er at udvikle metoder til at analysere 3D-film af materialer, mens de er i brug. 3D-teknologien skal give danske virksomheder et forspring i udviklingen af nye energiteknologier.

Vindmøller LM Wind Power
16 DEC

3D film skal sikre Danmarks førerposition indenfor energiteknologier

Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilliget 23 mio. DKK til en forskningsalliance mellem DTU, Københavns Universitet og industrien. Målet er at udvikle metoder til at analysere 3D film af materialer, mens de er i brug. 3D-teknologien skal give danske virksomheder et forspring i udviklingen af nye energiteknologier.

Energi Energieffektivisering Brændselsceller Fysik Miljø og forurening Luftforurening Vindenergi Materialer Metaller og legeringer Mikro- og nanoteknologi
2012
innovationspris_soeren_schmidt_nyhed_170812_jpg
17 AUG

Innovationspris til forskere på DTU

Forskere fra DTU Fysik og DTU Vind Energi modtager innovationspris i USA

2011
European Research Council
22 DEC

Fornemme EU-bevillinger til to DTU-forskere

DTU har modtaget to af de eftertragtede ’ERC advanced grants’, som uddeles af Det Europæiske Forskningsråd, European Research Council.

Billedanalyse Medicinske apparater og systemer