DTU COMPUTE Institut for Matematik og Computer Science
Asmussens Allé
Bygning 303B, rum 012
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Tre startup-virksomheder har fået hjælp til at komme videre med udfordringer i matematiske modellering, da DTU husede det årlige danske arbejdsmøde ’European Study Groups with Industry’ – ESGI. Undervejs blev de studerende præsenteret for en ny, anderledes måde at arbejde på.
Det kræver indgående viden om naturgenopretning og nytænkning i fiskeriredskaber at leve op til de miljøkrav, der er lagt op til i EU’s biodiversitetsstrategi og Marine Action Plan. Områder som DTU Aqua har lang erfaring og solide forskningskompetencer inden for. Vi har her i sommeren kigget lidt på egne hylder.
Afslutningsrapporten fra ’Er du for sød?’-projektet er netop udkommet. DTU Fødevareinstituttet har udviklet og afprøvet forskellige redskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur.
Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover er kornprodukter blandt de fødevarer, som har det mindste klimaaftryk.
DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur. Materialerne er afprøvet i Hvidovre Kommune i samarbejde med Sundhedsplejen i skoleåret 2020-2021 med lovende resultater på trods af en...
Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet. Det fortæller DTU Fødevareinstituttets ernæringsforskere i en artikel i Geografisk Orientering.
Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.
Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning. Fagpersoner i hele landet kan nu downloade materialet, som er blevet til i et projekt ledet af DTU.
Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at udarbejde.
Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet en ny version af et gratisværktøj, som virksomheder kan bruge til at vurdere, om deres varer lever op til de nye krav og dermed kan få mærket.
DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er plads til i en sund kost. Danskere spiser i gennemsnit fire gange den mængde.
Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads i indkøb af saftevand. I alt køber danskerne i gennemsnit 35 kilo søde sager årligt. Det fremgår af en e-artikel fra DTU om danskernes søde indkøbsvaner.
Landin-tværsnittet og stolpe ind. Lektor Poul G. Hjorth fra DTU Compute tager formlerne i brug og lader matematikken analysere Danmarks kvartfinale, der var tæt på at slukke de danske VM-gulddrømme.