Niels Henrik Mortensen

Niels Henrik Mortensen

Sektionsleder, Professor

DTU CONSTRUCT
Institut for Byggeri og Mekanisk Teknologi

Sektion for Konstruktion og Produktionssystemer

Danmarks Tekniske Universitet

Koppels Allé

Bygning 404, rum 208

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 34 25
E-mail nhmo@dtu.dk
ORCID 0000-0002-1886-5358
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2023
Data-privacy_700x350. Foto: Colourbox
05 JAN

DTU-projekt giver os kontrollen tilbage over vores persondata

Vi skal have bedre styr på vores persondata, hvis vi vil undgå at hackere og kommercielle interesser ved alt om os. DTU spiller en vigtig rolle i et stort EU-støttet forskningsprojekt, der har skabt en digital boks, hvor man selv kan styre, hvem der har adgang til ens persondata.

Matematik Informationsteknologi
2019
Foto:HOUNÖ A/S
04 JUL

Virksomhed forventer øget indtjening efter samarbejde med DTU

En gennemtænkt arkitektur over virksomhedens produkter skal sikre et bedre udviklingsarbejde, øget kundetilfredshed og en tocifret økonomisk vækst hos smv’en HOUNÖ.

19 JUN

Digitalisation creates the basis for smart production

Highly improved sensors, increased computing power and modularisation of products and production enable Western companies to manage the global market despite high production and service costs.

2017
Ph.d.-studerende Chitta Behera. Foto: DTU Kemiteknik
11 AUG

En Smart City uden planer for vand er ikke smart

Verdens storbyer vokser og infrastrukturen er i stigende grad under pres fra tilstrømningen af nye borgere. En del af løsningen kunne være såkaldte "Smart Cities" med innovative planer for at revolutionere energi-, transport- og sundhedssektoren. Spørgsmålet er om vi kan kalde vores planer for Smart City "smarte", hvis de ikke inkluderer...

Spildevand og vandafledning Vandforsyning Innovation og produktudvikling Energisystemer Klimatilpasning Energi Miljø og forurening
14 JUL

Slut med at designe en ny løsning til hver kunde

Virksomheden Altan.dk designer ikke længere en ny altan til hver kunde, men lader kunden designe den altan, som virksomheden kan tilbyde. Kodeordet er modularisering.

Thorkild Amdi Christensen
07 APR

Dansk produktionsindustri opdateres med MADE Digital

Med projektet MADE Digital kommer DTU til at spille en vigtig rolle når den danske produktionsindustri skal skabe grundlaget for at indføre automatisering i produktionen. Projektet modtog ialt 79 mio.kr. af Innovationsfonden i slutningen af 2016 og hører under Grand Solutions. På DTU deltager DTU Mekanik, DTU Compute og DTU Management...

Produktion og ledelse
2016
Product Development Symposium 2016
16 SEP

Produkt- og designudvikling i industrien betaler sig

Danske produktionsvirksomheder har nu fået mulighed for at lære endnu mere om, hvad det kan betyde for en virksomhed at arbejde aktivt med produktudvikling på nye måder og med unikke værktøjer.

Produktion og ledelse Innovation og produktudvikling
2014
Ph.d. forsvar på DTU Mekanik
21 NOV

Ph.d. forsvar 30. januar: PLM Support to Architecture Based Development

Hans Peter Lomholt Bruun fra DTU Mekanik forsvarer sin ph.d. "PLM Support to Architecture Based Development. Contribution to Computer-Supported Architecture Modelling." fredag d. 30. januar kl. 13.00. Forsvaret foregår på DTU i bygning 450, rum H105. Professor Niels Henrik Mortensen er vejleder og Professor Lars Hvam er medvejleder.

Konstruktion og mekanik
2013
Den svenske lastbilproducent Scania er branchens mest profitable – det skyldes en gennemtænkt og intelligent produkt- og komponentarkitektur. Foto: Silvio Serberm, Scania
28 MAJ

Forenkling gearer virksomheden til vækst

De fleste virksomheder kan spare omkostninger her og nu ved at forenkle deres produktprogrammer. Samtidig mindskes tiden fra idé til salgbart produkt markant. Det gavner fremtidens vækst.

Bygningsdesign Innovation og produktudvikling Produktion og ledelse Operationsanalyse
I Cotes, der producerer avancerede affugtningsanlæg, ser man potentiale i forenklingskonceptet, f.eks. ved i højere grad at benytte komponenter, der kan skaleres og genbruges.
03 MAJ

Gør det enkelt

Ofte er en virksomheds portefølje af produkter opstået gennem knopskydning. Et nyudviklet koncept, ’Radikal Forenkling via Design’, viser, at der er meget at hente på bundlinjen ved at sætte tingene i system. Syv danske virksomheder har afprøvet konceptet med held.

Maskinkonstruktion Materialer Innovation og produktudvikling Produktion og ledelse