LoadingText

DTU Nyheder

2022
85 AI-forskere har netop været samlet i to dage  til genu.ai på Carlsberg Akademi. Foto: Hanne Kokkegård, DTU Compute
19 SEP

Danmark samler AI-eliten for at styrke Europas forskningsmiljø

Små er godt. DTU og KU står bag eftertragtet og totalt udsolgt workshop, der går imod strømmen og giver plads til reel vidensdeling i AI-miljøet.

Informationsteknologi Matematik
02 FEB

Professor Antti-Pekka Jauho fylder 70 år

Professor, ingeniør og ph.d. Antti-Pekka Jauho fylder 2. februar 70 år. Antti er Centerleder for CNG, sektionschef på DTU Fysik, og snart kan han også fejre, at han har 40-års jubilæum.

2020
11 MAJ

DTU-professor hædret med æresdoktorgrad

Professor Antti-Pekka Jauho er blevet tildelt en æresdoktorgrad fra Aalto Universitet for sin enestående forskning inden for blandt andet teoretisk modellering af elektroniske, optiske, mekaniske og transportegenskaber af nanoskala-strukturer.

Fysik
2019
11 DEC

København med i den europæiske superliga i Machine Learning

København skal bidrage til at skabe et stærkere europæisk fodfæste inden for kunstig intelligens (AI) som en af de nye såkaldte ELLIS Units i Europa. København bliver en ud af i alt 17 nye enheder i 10 europæiske lande. DTU, ITU og KU er sammen optaget som Copenhagen Unit.

2018
06 JUL

Boost af forskning i 2D materialer

Den 1. januar 2019 samler DTU forskning inden for todimensionelle (2D) materialer.

Fysik Materialer
Foto: Mikal Schlosser
27 MAR

DTU-forsker: Ingen grund til at frygte kunstig intelligens

Fremtrædende personligheder som videnskabsmanden Stephen Hawking og SpaceX- og Tesla-opfinderen Elon Musk er blandt dem, der omtaler kunstig intelligens som intet mindre end den største trussel mod menneskeheden

Computerberegning Dataanalyse It-systemer Software og programmering Matematisk modellering
2017
Senest har forskerne påvist, at grafen også kan absorbere lys nær det infrarøde område, hvis flagerne af nanostruktureret grafen kan gøres tilstrækkeligt små, det vil sige omkring 10 nanometer i diameter. Ud over, at det måske kan vise sig at bane vejen for en helt ny type optiske strukturer og integrerede optiske kredsløb til telekommunikation, bryder det med de hidtidige forståelser af materialet, lysets brydning og størrelsens betydning. Foto: DTU
21 FEB

Millioner til forskning der udfordrer fysikkens love

Center for Nanostruktureret Grafen fortsætter i yderligere fire år takket været en ny bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond.

Fysik Kvanteteori og atomfysik Mikro- og nanoteknologi
2016
Deep learning
07 OKT

Deep learning skal booste danske virksomheder

14. november åbner DTU Compute dørene for et fem dages hands-on-kursus for danske virksomheder i computer- og dataanalyseteknologien deep learning. Tilmelding for interesserede deltagere er åben her.

Dataanalyse It-systemer
2013
Foto: Colourbox
14 MAJ

Ny søgemaskine finder sjældne diagnoser

DTU Compute har udviklet et søgeværktøj, der kan hjælpe læger med at pejle sig ind på den rette diagnose hos patienter med sjældne sygdomme.

Computerberegning Dataanalyse Medicinske apparater og systemer
Fotokilde: http://www.graphene-flagship.eu
29 JAN

DTU med i to EU-milliard-projekter

EU Kommissionen har netop udvalgt to projekter, til at være såkaldte 'Future and Emerging Technologies', FET, Flagships. De to projekter har hver et budget på over en milliard euro, svarende til omkring syv en halv milliard kroner over ti år. DTU er med i begge projekter.

Computerberegning Dataanalyse Nanopartikler Mikro- og nanoteknologi
2012
Center for Nanostructured Graphen åbnet
07 FEB

Center for Nanostructured Graphen åbnet

Det nye center er et Center of Excellence finansieret af Danmarks Grundforskningsfond med op til 54 millioner kr. over seks år. Centerets mål er at blive i stand til at kontrollere det supertynde grafitmateriale, grafens elektriske, termiske og optiske egenskaber.

2011
New Center for Graphene Research
05 DEC

New Center for Graphene Research

DTU Physics becomes partner in new Center of Excellence ”Holey Graphene” financed by The Danish National Research Foundation (Danmarks Grundforskningsfond)