Førstepræmien gik til hackergruppen ’Dear City’, bestående af Mia Huzvarova (mia.huzvarova@gmail.com), Tarja Cronberg (tarja.cronberg@pp.inet.fi) og Jeppe Kalnæs

App skal skabe engagement og omsorg i byer

mandag 13 jun 16

Kontakt

Mark Bernhard Riis
Head of Innovation
DTU Compute
45 25 52 22

Om Gate 21 Smart City Hackathon

Navnet hackathon er en sammentrækning af ordene hack og marathon. Et hackathon er en begivenhed, hvor it-udviklere mødes og samarbejder intensivt om udvikling af prototyper, konceptudvikling eller videreudvikling af eksisterende it-projekter. Ofte inden for et specifikt emne, eller centreret om enkelte data. Formålet med hackathons er sjældent at producere færdige produkter men mere at få skabt idéer og grundlag for senere egentlig produktudvikling.

Gate 21 Smart City Hackathon er sponseret/organiseret af: DTU Compute, Miljøstyrelsen, TDC, Albertslund Kommune, Nobina, Bird&Bird, Høje-Taastrup Kommune, Gentofte Kommune, Loop City, E.ON, Lyngby-Taarbæk Kommune.

DTU Compute og organisationen Gate 21 var i denne uge værter for den første Gate 21 Smart City Hackathon. Hackergruppen ’Dear City’ overraskede dommerpanel og Høje-Taastrup Kommune ved at præsentere karmapoint og borgerdrevne by-projekter som løsning på tryghedsproblemer.

Fem grupper af studerende og iværksættere dystede i hackathonet om at udvikle de bedste løsninger på udfordringer stillet af energiselskabet E.ON og kommunerne: Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Albertslund og Høje-Taastrup.

Førstepræmien gik til hackergruppen ’Dear City’, bestående af Jeppe Kalnæs (studerende), Mia Huzvarova (studerende) og Tarja Cronberg (mentor), der i knap halvandet døgn havde arbejdet på at udvikle et tryghedsskabende koncept for Høje-Taastrup Kommune. Dommerne lagde vægt på, at Dear City’s løsning indeholdt ’et stærkt koncept’, en høj grad af ’liveability’, ’god karma’ og ’borgerinddragelse’.

>Se videoen med vinderne af 1. præmien ved Gate 21 Smart City Hackathon 2016

Høje-Taastrup Kommune ønskede nye ideer til, hvordan kommunen kan øge borgernes følelse af tryghed omkring byens stationsområde. En udfordring, som Høje-Taastrup Kommune i forvejen samarbejder med DBS, politi og lokale SSP-konsulenter om at løse.

En løsning fuld af god karma
Tirsdag kl 14.00 præsenterede Dear City en løsning, der kom bag på både dommerpanel (link) og kommune. ”Dear City vil udvikle en app, hvor alle kan foreslå og stemme på lokale byrumsprojekter, der kan fremme oplevelsen af tryghed. Det kan for eksempel være etablering af aflåst cykelparkering ved stationen. Via appen kan borgere eller virksomhedsansatte stemme på projekterne ved brug af ’karma point’ som kan optjenes ved at gøre noget ’godt’ for lokalsamfundet eller for egen sundhed. Det kunne for eksempel være ved at løbe en tur. Når et projekt har opnået X antal point vil sponsoren, der kan være en virksomhed eller en offentlig myndighed, realisere projektet. Det vil skabe engagement og omsorg for byen og dens indbyggere” fortalte Mia Huzvarova.

Hackathon gav kommunen et nyt perspektiv
”Dear Citys løsning har åbnet et helt nyt perspektiv for os. Som kommune bygger vi os typisk ud af problemerne. Men mursten skaber jo ikke tryghed – det gør mennesker derimod. Derfor er vi helt vilde med Dear City’s idé. Det fine ved den er, at det giver borgerne mulighed for selv at gøre noget godt for deres by, og det sikrer, at de projekter, der gennemføres er nogen som er ønskede og som derfor vil blive brugt. På den måde tilføres der liv og tryghed til de områder, hvor der realiseres projekter.” fortæller Dorte Færregaard Jensen, udviklingskonsulent i Høje-Taastrup Kommune.

Præmier med muligheder
Ved Gate 21 Smart City Hackathon 2016 blev de tre bedste ideer belønnet med et gavekort til massiv iværksætterhjælp bestående af:

  • 3 måneders gratis arbejdsplads i Albertlund Kommune (kun for vinderen af 1. præmien)
  • Gratis sparring og rådgivning ved serieiværksætter Hans Henrik Agger, Gate 21
  • Gratis sparring og juridisk rådgivning omkring virksomhedsopstart, ophavsrettigheder m.v. fra advokat og serieiværksætter Martin von Haller Grønbæk, Bird & Bird
  • Billetter til festmiddag i forbindelse med Smart City konferencen ’Cph Smart Solutions’ den 7. juni

Oversigt over vinderne
1. præmie - ’Dear City’, bestående af

  • Jeppe Kalnæs (studerende),
  • Mia Huzvarova (studerende)
  • Tarja Cronberg (mentor)

2. præmie – ’Sharing Energi’, bestående af:

  • Alejandro Montenegro (Kony)
  • Christian Claudi Jensen (iværksætter)
  • Kenneth Aastrup (Aastrup Engineering)
  • Bjarne Jensen (iværksætter)
  • Louisa Channouf (studerende)

Tredjepræmien gik til gruppen ’Citizen Construct’ bestående af:

  • Kristoffer Strandhauge (studerende)
  • Rasmus Tyge Haarløv (studerende ITU)
  • Kirsten Ramskov Galamba (Region Hovedstaden)

 

 

 

   

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.