Kompetencer i Tech

Kompetencer i Tech er en podcast-serie, der klæder dig og din arbejdsplads på til morgendagens teknologiske virkelighed. Sammen med en række passionerede forskere og professorer fra DTU Compute, dissekerer vi blandt andet fairness i kunstig intelligens, deep learning, cybersikkerhed og datadrevet innovation.

DTU Compute er Danmarks største uddannelsesmiljø for matematik, statistik og computer science. Podcast-serien Kompetencer i Tech er lavet i samarbejde med KomDigital.

Har du fået lyst til flere input om Machine Learning, brug af R i Data Science, Kunstig Intelligens, Data Analytics, Deep Learning, Computational Data Analysis, samt digitalisering, data og nye teknologier, kan du læse videre om vores efteruddannelsestilbud Digitale kompetencekurser.


Cybersikkerhed – Lektor Christian Damsgaard Jensen


Trusselsniveauet for cyberkriminialitet er højt, og selv store veletablerede virksomheder bliver fra tid til anden skudt i sænk af hårdfør ransomeware. Derfor er cybersikkerhed vigtigere end nogensinde før, hvis du skal sikre din virksomheds data og fortrolige oplysninger.

Men hvordan gør man lige det? Og hvad hvis, det alligevel går galt?

Medvirkende: Christian Damsgaard Jensen, lektor ved sektionen Cybersikkerhed på DTU Compute, og ansvarlig for kurser i datasikkerhed og anvendt kryptografi.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker

Kontakt

Christian Damsgaard Jensen
Lektor
DTU Compute
45 25 37 24

Kontakt

Aasa Feragen
Professor
DTU Compute
26 22 04 98

Bias og fairness i kunstig intelligens – Professor Aasa Feragen

I 2015 klagede den amerikanske software-ingeniør Jacky Alcine over, at hans mørke hudfarve fik googles photoapp til at kategorisere ham som en gorilla. I denne episode kigger vi på fairness i kunstig intelligens og hvordan beskidt data fx kan gå ud over en fyr som Jacky Alcine.

For hvordan sikrer vi, at vores forudsigelsesalgoritmer rent faktisk kommer fair ud i den anden ende?

Medvirkende: Aasa Feragen, professor i sektionen Visual Computing på DTU Compute, forsker i fairness i kunstig intelligens
Vært: Freia Dam

Link til episoden på SpreakerMachine Learning – Professor Morten Mørup

Hos store giganter som Amazon og Google er machine learning allerede en bærende søjle, når de skal vide noget om deres kunders brugeradfærd, mønstre og interesser. Og med god grund. For machine learning er den hjælpende hånd der tager over, når matematiske udfordringer bliver for voldsomme til, at mennesker kan overskue dem.

Men hvordan kan machine learning skabe værdi for dig? Og hvilke farer skal du holde øje med?

Medvirkende: Morten Mørup, professor ved sektionen Kognitive Systemer på DTU Compute, forsker i machine learning og modellering af data.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker

Kontakt

Morten Mørup
Professor
DTU Compute
45 25 39 00

Kontakt

Jes Frellsen
Lektor
DTU Compute
45 25 39 23

Deep Learning – Lektor Jes Frellsen


Du kender machine learning – men nu går vi et stik dybere og ser på deep learning. For hvad skal virksomheder egentlig med deep learning? Og hvor går det galt, når dine data ikke kan kende forskel på en riffel og en skildpadde? Vi zoomer ind på deep learning, og ser på begynderfejl og hvordan en fremtid med deep learning måske kommer til at se ud.

Medvirkende: Jes Frellsen, lektor ved sektionen Kognitive Systemer på DTU Compute, forsker i deep learning.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker


Datadrevet innovation – Lektor Line Clemmensen


Hvilke fantastiske muligheder ligger der for dig i at bruge dine data innovativt? Og hvad kan man bruge og misbruge det til? I denne episode zoomer vi ind på datadrevet innovation og ser blandt andet på, hvordan Netflix og Hövding kommer omkring teknologien. Vi kommer også forbi begynderfejlene i implementeringen og hvad fremtiden bringer for datadrevet innovation.

Medvirkende: Line Clemmesen, lektor i sektionen Statistik og dataanalyse på DTU Compute, forsker i machine learning og datadrevet innovation.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker

Kontakt

Kontakt

Murat Külahci
Professor
DTU Compute
45 25 33 82

Data analysis in production – Lektor Murat Kulahci


Is it time for you to look at your data with different eyes? Then data analytics is the tool you need to put in your digital toolbox. But what obstacles do you have to steer clear of? What resources does it take to implement? What does the future hold for data analytics - and is it really for everyone?

Guest: Murat Kulahci, Associate Professor in the Section for Statistics and Data Analysis at the Department of Applied Mathematics and Computer Science, DTU Compute.
Host: Freia Dam

Link to the episode on Spreaker


Programmering i R – Lektor Anders Stockmarr


Der er faktisk ingen grænser for, hvad du kan bruge R til – og så er det gratis. Men hvordan kommer du i gang? Og hvem kan egentlig få glæde af R? Vi klæder dig på til R og fortæller dig om de muligheder, der ligger og venter på dig. Og så ser vi på potentielle farer og fremtiden for R.

Medvirkende: Anders Stockmarr, lektor i sektionen Statistik og dataanalyse på DTU Compute.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker

Kontakt

Anders Stockmarr
Lektor
DTU Compute
45 25 33 32

Kontakt


stud

Den fleksible masteruddannelse – Marianna Toft og Line Clemmensen

Vores karriereliv har ændret sig markant de sidste 25 år. Ny teknologi, et længere arbejdsliv og langt flere jobskift kræver omstilling, ny viden og nye kompetencer.  Vi har mødt en af dem, der ved siden af karrieren tager en masteruddannelse, hvor hun får nye redskaber, papir på sin kunnen og ikke mindst et mere solidt afsæt i mødet med kunder og kolleger.

Men hvad efterspørger erhvervslivet egentlig?

Medvirkende: Marianne Toft, statistiker hos Novozymes A/S og fleksibel masterstuderende i anvendt statistik og machine learning og Line Clemmesen, lektor på DTU Compute og ansvarlig for efteruddannelse.
Vært: Freia Dam

Link til episoden på Spreaker