Photo Colourbox

Kunstig intelligens og kærlighed

onsdag 12 mar 14
|

Kontakt

Thomas Bolander
Professor
DTU Compute
45 25 37 15

Lektor Thomas Bolander fra DTU Compute, fortæller om perspektiverne ved kunstig intelligens med udgangspunkt i Spike Jonzes seneste science fiction-film  ”Hende”. I filmen forelsker den fraskilte Theodore og hans intelligente styresystem, Samantha, sig i hinanden.

Verden skal ses gennem samme sanseapparat som menneskets. Vil man i fremtiden, som vist i filmen, kunne elske og blive elsket af sit intelligente styresystem? Måske når vi aldrig dertil, for udfordringen i fremtidens computere ligger i, at de skal kunne se verden på samme måde som et menneske eller have samme sanseapparat, udtaler Thomas Bolander.

Undervurderet hvor komplekse vi er som mennesker

Et andet aspekt i kunstig intelligensfaget er, at man har undervurderet, hvor komplekse vi er som mennesker, mener Thomas Bolander. Det har kun været muligt at udvikle noget der efterligner os. I dag kan man for eksempel programmere computere til en kommunikation der består af spørgsmål og svar, men de vil stadig mangle muligheden for at lære nyt eller med andre ord de vil mangle et læringsaspekt der er med til at gøre dem menneskelige.

Kilder

Thomas Bolander blev interviewet til flere medier om kunstig intelligens og filmen ”Hende”.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.