EasyPark

EasyPark i vækstforløb hos Scion DTU

mandag 22 jun 15

Kontakt

Bjarne Kjær Ersbøll
Professor, Sektionsleder
DTU Compute
45 25 34 13

Kontakt

Mark Bernhard Riis
Head of Innovation
DTU Compute
45 25 52 22
Den danske parkeringstjeneste EasyPark indgår nu samarbejde med Scion DTU og med forskerbistand fra DTU Compute. Målet er at udnytte Big Data potentialet i EasyPark app’en til bl.a. at skabe overblik over og potentielt styre og dirigere trafikken i storbyer over hele verden.

EasyPark har teamet op med Scion DTU’s ’Smart Innovation’-program, der bl.a. matcher virksomheder med DTU-forskere. Dermed får folkene bag den populære parkerings-app adgang til 400 forskertimer. Morten Hother Sørensen, adm. Direktør i EasyPark, forventer at se de første resultater af samarbejdet næste forår.

"Smart Innovation-forløbet med EasyPark, som vi netop har skudt i gang, er et lysende eksempel på, hvordan man kan koble forskning og forretning. Til gavn for ikke EasyPark og forskerne, men for billister og trafikken i potentielt set hele verden", siger Steen Donner, der er administrerende direktør i Scion DTU.

I det nye samarbejde skal specialisterne på DTU regne på EasyParks data, sådan at belægningsprocenten af en bestemt parkeringsplads i et givent tidspunkt kommunikeres til brugere af app’en.

"Miljøudfordringen i byerne vil kun blive større de kommende år, og derfor er der behov for at tænke smart – især på trafikområdet. Når vi lancerer vores nye service, vil det betyde, at de op mod 30 procent af trafikken, der i dag opstår, når bilister søger efter en parkeringsplads, vil blive reduceret væsentligt. Det giver et meget stort potentiale for vores app i hele verden", siger Morten Hother Sørensen.

EasyPark har netop haft kick-off møde med forskerne på Scion DTU. 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.