Photo Adam Mørk

Prestigefyldt Sapere Aude bevilling på 7 mio. kroner

fredag 27 jun 14
|

Kontakt

Philip Bille
Sektionsleder
DTU Compute
45 25 36 47
Lektor Philip Bille fra DTU Compute modtager prestigefyldt Sapere Aude-bevilling på 7 mio. kr. fra Det Frie Forskningsråd. Bevillingen, som gives til fremragende forskere i Danmark til fremme af afgørende nye forskningsresultater, skal bruges til forskningsprojekt om søgning og indeksering i komprimeret data.

Projektets forskningsmæssige udfordringer og perspektiver

”Når man skal gemme og sende store mængder data, bliver man nødt til først at komprimere det, så det fylder mindre. Når man så gerne vil bruge data efterfølgende (søge i det, indeksere det eller ændre i det), bliver man typisk nødt til først at dekomprimere det, hvilket kræver både ekstra tid og plads. Målet med projektet er at udvikle teknikker og metoder til at arbejde direkte med komprimeret data uden først at dekomprimere det. Det vil både spare en masse tid og plads, men også og gøre det muligt at arbejde med meget store datamængder, som man ellers ikke vil have plads til at gemme i dekomprimeret form”, udtaler Philip Bille.

Som forskningsleder under Sapere Aude-programmet vil Philip Bille etablere en verdensførende gruppe inden for omtalte forskningsområde og udbygge samarbejde med internationale kolleger.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.