Helt nye, spirende virksomheder kan få øknomisk støtte gennem Innovationsfondens program Iværksætterpilot. Foto: Colourbox

To DTU-startups valgt som iværksætterpiloter

torsdag 16 jul 15

Det får en iværksætterpilot

En iværksætterpilot får:

  • En personlig mentor.
  • Workshop-forløb om relevante emner.
  • Adgang til kontor- og mødefaciliteter.
  • Et månedligt stipendium på 14.473 kr. i op til 12 måneder.
  • Et særligt tilskud på 35.000 kr. til indkøb af rådgivning, udstyr og materialer.

Bliv iværksætterpilot

Man kan søge om at være blandt Innovationsfondens næste iværksætterpiloter senest d. 30. september 2015.

Læs mere om kravene her.

To spirende virksomheder, som er startet af nyuddannede DTU-kandidater, er udvalgt til at modtage støtte fra Innovationsfondens program ’iværksætterpilot’.

Startup-virksomhederne Shute og SBT Aqua fra DTU er blandt de 21 startups, som Innovationsfonden har valgt at støtte økonomisk. Virksomhederne er valgt blandt et felt på 280 ansøgere. Med den økonomiske håndsrækning kan iværksætterne gå fuld tid ind i deres nye firma. I de næste 12 måneder vil de koncentrere deres kræfter om at udfolde potentialet i deres idé. Som en hjælp på vejen får de også råd og vejledning fra andre, som selv er startet som iværksætter.

Det primære mål med Innovationsfondens iværksætterprogram er at udvikle nye vækstvirksomheder med udgangspunkt i de gode forretningsidéer. Det er også et kulturpåvirkningsprojekt, som på længere sigt skal bidrage til, at flere unge fra de videregående uddannelsesinstitutioner starter egen virksomhed.

De to startupvirksomheder


Shute Sensing Solutions – optiske fibersensorer til intelligent overvågning

Virksomheden udvikler sensorsystemer, der kan måle fugtighed, temperatur og belastning, der kan anvendes i en række brancher lige fra fiskeopdræt til medicobranchen. Eksisterende fibersensorer er lavet af glas, men SHUTE udvikler en plastikfibersensor med nye mekaniske egenskaber. Shute er en spinoff fra DTU Fotonik.

Læs mere om Shute

SBT Aqua – Mikrobiologisk overvågning af vand

Virksomheden udvikler en biosensor, der sikrer real time-overvågning af drikke- og procesvands indhold af bl.a. bakterier. Virksomheden blev etableret i 2013 af tre DTU-studerende med kandidatuddannelser inden for henholdsvis fysik og nanoteknologi, samt computing.

Læs mere om SBT Aqua

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.