Vicedirektør Jan Madsen fra DTU Compute holder oplæg om Big Data ved Big Data Business Academy.

Nyt ambitiøst Big Data-program med topforskere fra DTU skal booste dansk industri

mandag 23 jan 17
|
Henriette Rimmer Caspersen

Som et led i et Big Data-projekt, finansieret af Industriens Fond, udviklede DTU Business og DTU Compute i 2016 programmet Big Data Business Academy. Programmets succes, med deltagere fra 21 virksomheder, bl.a. Maersk, Danfoss, Grundfos, Chr. Hansen, Telenor og COOP, har skabt interesse i flere industrielle sektorer og offentlige organisationer.

Baseret på de gode erfaringer fra akademiet, har DTU Business og DTU Compute besluttet at gentage successen med det helt nye program, Big Data Business Innovation. Programmet har kick-off den 19. april 2017. Programmet består af 3 moduler med undervisning og rådgivning af topforskere fra DTU og andre ledende eksperter fra både Danmark og udlandet.

Erhvervslivet efterspørger mere viden om Big Data-anvendelse
Den nye Big Data-efteruddannelse skal klæde virksomheder på til at bruge deres data i en strategisk sammenhæng og skabe nye muligheder for datadreven forretningsudvikling. Mange virksomheder har adgang til en masse data og kan få stor gavn af at benytte DTU som universitet til at komme i gang med at skabe større værdi ved brug af deres data. Programmet klæder organisationer på til at lykkes med deres data-drevne projekter og samtidig optimere deres tekniske og forretningsmæssige kompetencer.

"Data er rygraden i moderne virksomhedsdrift, og organisationer bliver ikke kun udfordret af voksende datavolumener, men også af adgangen til mange nye datakilder, samt avancerede teknologiske værktøjer. Big Data Business-programmet fokuserer på at assistere organisationer på konkret projektniveau med henblik på målbar værdiskabelse."
Sam Kondo Steffensen, programleder på DTU Business

Vigtigt at involvere alle medarbejdere i virksomheden i Big Data-projektet
Et af de vigtigste elementer i at et projekt får succes er, at der er opbakning fra virksomheden. Ikke kun fra de nærmeste kollegaer, men hele vejen op i direktionen. Derfor tager Big Data-programmet udgangspunkt i virksomhedens eget projekt, og henvender sig til dedikerede projektteams i organisationer.

Fokus på projektets tekniske og forretningsmæssige del og på tværgående teams
Efteruddannelsen er enestående i sin opbygning, eftersom den har fokus på både den tekniske og den forretningsmæssige del. Uddannelsen består af forskellige moduler inden for centrale områder af Big Data, fx opsamling af data, Internet of Things, dataanalyse, datasikkerhed og visualisering. For at sikre en bred forankring i virksomhederne, tilmelder de sig i tværgående teams bestående af fx dataanalytikere, ledere og forretningsudviklere, der arbejder på en fælles problemstilling, som virksomhederne vælger.

Professor og sektionsleder for Statistik og dataanalyse på DTU Compute Bjarne Kjær Ersbøll, der er ansvarlig for uddannelsens faglige indhold, udtaler:

”Big Data indeholder mange aspekter og dækker over værdikæden lige fra dataopsamling, datalagring, databearbejdning, dataanalyse og -sikkerhed samt databeslutningsstøtte. Derfor er det en vigtig opgave for uddannelsen at give et brugbart overblik over centrale værktøjer inden for Big Data samt understøtte, at deltagerne på uddannelsen samarbejder på tværs. Ofte udløses værdien i Big Data, når siloer mellem enheder og afdelinger i virksomhederne nedbrydes og man samarbejder om fælles mål”. 

Tilmeld dig og læs mere på: BDBI - Big Data Business Innovation

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.