Poul Georg Hjorth

Poul G. Hjorth

Lektor

DTU COMPUTE
Institut for Matematik og Computer Science

Danmarks Tekniske Universitet

Asmussens Allé

Bygning 303B, rum 012

2800 Kgs. Lyngby

Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

Profil
Kurser
Nyheder
LoadingText

DTU Nyheder

2023
'European Study Groups with Industry' – ESGI. Magne Egede and Jonas Dammann. Hanne Kokkegård, DTU Compute.
30 AUG

Industrien får lynbehandling på matematisk modelværksted

Tre startup-virksomheder har fået hjælp til at komme videre med udfordringer i matematiske modellering, da DTU husede det årlige danske arbejdsmøde ’European Study Groups with Industry’ – ESGI. Undervejs blev de studerende præsenteret for en ny, anderledes måde at arbejde på.

Matematik
Af Mikael Van Deurs
22 AUG

Marin naturgenopretning og redskabsudvikling er DTU Aquas specialer

Det kræver indgående viden om naturgenopretning og nytænkning i fiskeriredskaber at leve op til de miljøkrav, der er lagt op til i EU’s biodiversitetsstrategi og Marine Action Plan. Områder som DTU Aqua har lang erfaring og solide forskningskompetencer inden for. Vi har her i sommeren kigget lidt på egne hylder.

2022
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
29 NOV

Projekt har hjulpet danske børnefamilier med at blive mindre søde

Afslutningsrapporten fra ’Er du for sød?’-projektet er netop udkommet. DTU Fødevareinstituttet har udviklet og afprøvet forskellige redskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur. 

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Havregryn. Foto: Colourbox
16 JUN

Fuldkorn spiller en vigtig rolle i en sund og planterig kost

Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover er kornprodukter blandt de fødevarer, som har det mindste klimaaftryk.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
08 JUN

Ikke så meget skal til at nedsætte forbruget af det søde hos børnefamilier

DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur. Materialerne er afprøvet i Hvidovre Kommune i samarbejde med Sundhedsplejen i skoleåret 2020-2021 med lovende resultater på trods af en...

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
16 MAR

Voksne danskeres indtag af slik er tredoblet på 30 år

Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet. Det fortæller DTU Fødevareinstituttets ernæringsforskere i en artikel i Geografisk Orientering.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
2021
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
29 SEP

Langt mere skærm, slik og kage under første nedlukning

Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.

Ernæring og kostvaner Fødevarer, fisk og landbrug
Vingummibamser.
15 JUL

Gratis redskaber til at gøre hverdagen mindre sød

Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning. Fagpersoner i hele landet kan nu downloade materialet, som er blevet til i et projekt ledet af DTU.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox.dk
08 JUL

Social ulighed i forekomsten af overvægt hos danske børn

Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at udarbejde.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Image: DTU Fødevareinstituttet
20 APR

Opdateret deklarationsberegner hjælper til varemærkning

Nye regler betyder, at flere fødevarer kan mærkes med det fællesnordiske Nøglehulsmærke. DTU Fødevareinstituttet har derfor udgivet en ny version af et gratisværktøj, som virksomheder kan bruge til at vurdere, om deres varer lever op til de nye krav og dermed kan få mærket.

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Computerberegning
Forskellige råderumsfødevarer. Foto: Jesper Scheel
26 MAR

Nye beregninger af råderummet til ’tomme kalorier’

DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er plads til i en sund kost. Danskere spiser i gennemsnit fire gange den mængde.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner Matematisk modellering Computerberegning
Blandet slik. Foto: Colourbox.dk
22 MAR

Danskerne er verdensmestre i slikindkøb

Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads i indkøb af saftevand. I alt køber danskerne i gennemsnit 35 kilo søde sager årligt. Det fremgår af en e-artikel fra DTU om danskernes søde indkøbsvaner.

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Fotograf: Mikal Schlosser
02 FEB

Anvendt matematik: Hvor tæt var Danmarks håndboldherrer på VM-katastrofen?

Landin-tværsnittet og stolpe ind. Lektor Poul G. Hjorth fra DTU Compute tager formlerne i brug og lader matematikken analysere Danmarks kvartfinale, der var tæt på at slukke de danske VM-gulddrømme.

Matematik