LoadingText

DTU Nyheder

2022
Photo: Bax Lindhardt. The main building - 324 - at the department DTU Compute.
20 MAJ

DTU Compute styrker fokus på digital sikkerhed

Instituttet samler forskningen i cybersecurity og sikre softwaresystemer i to sektioner og fremhæver samtidig ingeniørens rolle i samfundet.

Informationsteknologi Matematik
Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård
02 MAJ

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme
2021
Foto Uriel Soberanes/Unsplash
04 MAJ

Danske universiteter går sammen om stor techmesse

Digital Tech Summit bliver Nordens største udstillingsvindue for digitale teknologier, stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og startups. Messen foregår i København 30. november og 1. december.

29 APR

Danmarks universiteter går sammen om forsknings- og techmesse

Digital Tech Summit bliver Nordens største udstillingsvindue for digitale teknologier, stærke forskningsmiljøer, teknologiførende virksomheder og start-ups.

03 FEB

Institutdirektør Per B. Brockhoff er ny digital vismand

DTU Computes institutdirektør, professor Per B. Brockhoff, er nyudnævnt digital vismand i Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV). Han mener, Danmark bør oprette et teknologiministerium, og han ønsker styrket fokus på uddannelse inden for IT og digitalisering.

2020
Foto: Bax Lindhardt
09 DEC

Verden er ved at ændre sig under fødderne på os

Kunstig intelligens (AI) har potentiale til radikalt at ændre den måde, vi lever vores liv på. Men den voksende brug af AI vækker også bekymring.

Robotteknik og automation Informationsteknologi
29 MAJ

Professor Helle Rootzen forlader DTU

Efter 36 år og en imponerende karriere på DTU har Helle Rootzén besluttet sig for at forfølge et arbejdsliv som selvstændig.

Foto Colourbox
19 MAJ

Eksperter bag corona-model: Åbenhed er vigtig

Rådgivning efter fremskrivningsmodel for covid-19 bygger på åbenhed omkring data-grundlag og forventet præcision. Forskerne bag modellen inviterer nu alle interesserede til at få indblik i modellen, og hvordan den bruges i Statens Serum Instituts ekspertgruppe.

2019
11 OKT

DFF bevillinger sikrer bredde og diversitet i dansk forskning

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har bevilget 6 forskningsprojekter inden for Digitale teknologier til forskere ved DTU Compute. For et samlet beløb på knap 17 mill. kr. får Danmark ny viden til gavn for hele samfundet, f.eks. om hvordan vi kan opnå større forståelse i store data mængder, i bias og retfærdighed inden for medicin, i...

2018
16 APR

Ny uddannelse i kunstig intelligens booster IT interessen

Til sommer lancerer DTU Compute en ny bacheloruddannelse i Kunstig Intelligens og Data. Og ikke alene har interessen for den nye uddannelse været massiv siden annonceringen, introduktionen af en ny bacheloruddannelse har også styrket interessen for DTU's eksisterende bacheloruddannelser i software og matematik og teknologi.

Dataanalyse Software og programmering Matematisk modellering
2017
Nils Foss Exellence Prizes
06 OKT

Der står DTU på dette års Nils Foss Excellence pris for innovativ fødevareforskning

20. november 2017 bliver Nils Foss Excellence prisen uddelt til en internationalt anerkendt forsker for innovativ forskning på fødevareområdet. I år er de nominerede til prisen professor Per Brockhoff, DTU Compute og professor Frank Møller Aarestrup, DTU Fødevareinstituttet

Statistik Fødevarer, fisk og landbrug Matematik Informationsteknologi
Foto: Joachim Rode
18 APR

DTU udpeger ny direktør for DTU Compute

Professor i statistik Per Bruun Brockhoff, 52 år, er udpeget til ny direktør for DTU Compute. Han kommer fra instituttets sektion for Statistik og Dataanalyse og tiltræder som ny institutdirektør 1. maj.

2012
Foto: Arla Foods
03 MAR

DTU tjekker smagsdommerne

Supermarkederne og især deres kunder bryder sig sjældent om uforudsete kulinariske overraskelser. En flødeost skal være cremet, mild og ikke smage af salmiak – punktum. Et sensorisk værktøj udviklet på DTU hjælper fødevareproducenterne med at sikre, at smagsoplevelsen er den samme – hver gang.