Henning Skriver

Henning Skriver

Direktør

DTU SPACE
Institut for Rumforskning og Rumteknologi

Danmarks Tekniske Universitet

Ørsteds Plads

Bygning 348, rum 018

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Fax 45 93 16 34
E-mail hs@space.dtu.dk
ORCID 0000-0002-7938-7476
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2023
DTU Space-direktør Henning Skriver rundede 40 år på DTU i 2023. (Foto: DTU Space, Mikal Schlosser)
28 SEP

En driftssikker direktør fejrer 40 års jubilæum på DTU

Henning Skriver runder 40 år på DTU. Han begyndte som ingeniørstuderende på DTU og er i dag direktør for DTU Space.

Rumforskning
Den Internationale Rumstation ISS er et laboratorium med mange DTU-eksperimenter ombord. (Foto: NASA/ESA)
27 SEP

Rumstationen er et forskningslaboratorium fuld af DTU-udstyr

I samarbejde med DTU Space er Andreas Mogensen i fuld gang med forsøg på Den Internationale Rumstation ISS, hvor DTU i forvejen har en lang historie med forskning og test af teknologi.

Rumforskning
2022
Danmarks astronaut Andreas Mogensen skal i rummet igen på sin anden mission. (Foto: ESA)
24 MAR

Andreas Mogensen skal i rummet for anden gang

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, skal endnu engang til den internationale rumstation. DTU har flere ideer til projekter til missionen.

Rumforskning
DTU Space deltager i en række missioner i 2022. Blandt dem NASA-missionen Psyche, der ved hjælp af et magnetometer-system fra DTU Space skal undersøge metal-asteroiden '16 Psyche'. (Illustration: NASA)
11 FEB

Flere markante rummissioner med DTU-deltagelse i 2022

DTU Space bidrager i år blandt andet til klimaforskning i Grønland, drone-arkæologi i Danmark og en NASA-mission til metal-asteroiden Psyche.

Rumforskning Jordobservation Rumteknologi og instrumenter
2021
James Webb-missionen, som DTU bidrager til, blev sendt i rummet 25. december 2021 kl. 13.20 med en Ariane 5-raket fra Den europæiske rumhavn i Fransk Guyana. (Foto: ESA)
25 DEC

James Webb-teleskopet sendt succesfuldt i rummet

Juledag blev James Webb Space Telescope opsendt. Eksperter fra DTU Space har bidraget med teknologi og ser frem til at bruge teleskopet.

ESA's Sentinel-6 klimamission, består af 2 ens satellitter, støttes af EU og skal observere verdenshavenes højde. Den første af de to satellitter bev sendt op i 2020. (Foto: ESA)
18 JUN

Viden baseret på rummet fylder godt på danske universiteter

DTU bidrager med 63 ud af godt 200 kurser, danske universiteter udbyder med fokus på rummet, rumteknologi og udnyttelse af satellitdata. Det viser en ny opgørelse af uddannelsestilbudene på området hos de seks store universiteter herhjemme.

Rumforskning Satelitter Rumteknologi og instrumenter
Under besøget på DTU Space 10. maj 2021 fik Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen set det danske bidrag til Nasas nye klimamission Pace, der skal undersøge plankton i verdenshavene - t.v. for ministeren ses DTU's rektor Anders Bjarklev og DTU Space-professor John Leif Jørgensen. (Foto: DTU Space, Mikal Schlosser)
10 MAJ

DTU bidrager til en ny Nasa klimamission i rummet

Forskere på DTU Space er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på navigationsteknologi til Nasa-missionen Pace, som fra rummet skal kortlægge, hvordan de store mængder plankton i verdenshavene indgår i det globale CO2-kredsløb.

Rumforskning Satelitter Klimaændringer
2020
Foto Joachim Rode
26 JUN

DTU udpeger ny direktør for rumfartsinstitut

Som ny leder af DTU Space vil Henning Skriver videreudvikle instituttets høje, faglige niveau.

2019
Efter pensioneringen fortsatte Gudmandsen sit virke som professor emeritus, hvor han var aktiv til det sidste med analyser af havissituationen i Aerktis ved hjælp af data fra Sentinel-1-satellitten. (Foto: ESA)
15 MAJ

DTU forskerveteranen Preben E. Gudmandsen er død

Nekrolog: Preben E. Gudmandsen, tidligere professor med over et halvt århundredes historie ved DTU, er død 94 år gammel.

Isforskning Klimaændringer Jordobservation
2017
Billeder fra ESA's Sentinel-satelliter skal bruges i projektet til at generere kort over havisen i det arktiske område for at optimere sejllads i området til gavn for Grønland. (Billede: ESA)
01 DEC

Bedre overvågning af havis skal fremme Grønlands økonomi

DTU og DMI vil med et nyt projekt gøre sejlads i de isfyldte farvande ved Grønland mere sikker og effektiv med bedre iskort.

Jordobservation Satelitter Kortlægning og opmåling Isforskning
(I MOIST-projektet udvikles et intelligent system til vanding i landbruget. Illustration: MOIST/DTU Space)
04 OKT

DTU-forskning skal bidrage til mere effektiv brug af vand

DTU Space deltager i et nyt banebrydende projekt, hvor data fra satellitter skal hjælpe landmænd til at vande langt mere effektivt. Systemet udvikles med syv mio. kr. i støtte fra Innovationsfonden og i samarbejde med en række virksomheder og universiteter.

Kortlægning og opmåling Jordobservation Satelitter
06 JUL

Første rumkandidater dimitterer fra DTU

De første kandidater med en hel bachelor- og kandidatuddannelse i Geofysik og Rumteknologi er netop blevet færdige på DTU Space. Uddannelsesretningen har fokus på at udvikle teknologier til at overvåge og kortlægge Jorden og udforske rummet. Det får stor betydning for vores dagligdag i fremtiden.

Rumforskning
2011
15 DEC

Nu kan du blive lys- eller rumingeniør

Tre nye uddannelser på DTU skal skabe ingeniører, der bl.a. kan videreudvikle højteknologiske hverdagsløsninger som eksempelvis GPS-navigation, pålidelige vejrudsigter, LED-belysning, lasere, sensorer og internettrafik.

Astrofysik Rumforskning