DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Fødevaremikrobiologi og Hygiejne
Henrik Dams Allé
Bygning 204, rum 220
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Den tang, der gror i Grønland, er en sund, sikker og bæredygtig fødevarekilde, som vil kunne erstatte op mod 20% af landets import af grøntsager, viser et studie fra DTU.
DTU Fødevareinstituttet har indskrevet den første ph.d.-studerende, som kommer med en diplomingeniøruddannelse i rygsækken. Målet for erhvervs-ph.d.-studiet er at optimere kvaliteten af Royal Greenlands søkogte skalrejer.
En fødevares vej fra hav eller mark til tallerken kræver vand. Den industrielle fødevareproduktion kan udnytte vand mere bæredygtigt ved at bruge mindre drikkevand og udlede mindre spildevand. Det kan DTU Fødevareinstituttet hjælpe industrien med.
Uden at kompromittere fødevaresikkerheden kan kyllingefødder renses med 50 procent mindre vand, og rengøringsvand genbruges i køleanlæg, viser forskning fra DTU.
DTU Fødevareinstituttet inviterer til professor Lisbeth Truelstrup Hansens tiltrædelsesforelæsning fredag den 23. oktober 2015. Lisbeth Truelstrup Hansen vil fortælle om sin forskning indenfor mikrobiologisk fødevaresikkerhed og miljøhygiejne. Hendes forskningsinteresser ligger bredt indenfor området for sikkerhed og kvalitet i fødevareforsyningskæden...