DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
Henrik Dams Allé
Bygning 201, rum 009
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret kost.
Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover er kornprodukter blandt de fødevarer, som har det mindste klimaaftryk.
Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.
Maden på danske arbejdspladser, ungdomsuddannelser, skoler og fritidsordninger lever op til halvdelen af Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, viser en landsdækkende undersøgelse fra DTU.
En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæringsfaglige grundlag.
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet blandt 55-75-årige danskere viser, at såkaldt højrisiko overvægt er den mest udbredte risikofaktor i aldersgruppen. Den type overvægt er forbundet med en høj risiko for at udvikle sygdomme som type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Blandt raske, hjemmeboende ældre er problematikken således forebyggelse...
Opfindsomhed og omtanke er nogle af de ingredienser, der kan give sortimentet i skolers madordning et sundhedsmæssigt løft. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af seks skolers indsats med at gøre maden rigere på fuldkorn, frugt og grønt. Fødevarestyrelsen bruger erfaringerne fra undersøgelsen til at udforme en ny guide...
Skolefritidsordninger kan bidrage til at fremme den ernæringsmæssige kvalitet af børns kost ved at øge tilbuddet af fuldkornsbrød, grønt og fisk, konkluderer DTU Fødevareinstituttet i en undersøgelse af den ernæringsmæssige kvalitet af madtilbuddene i skolefritidsordninger. De måltider, som skolefritidsordninger tilbyder børnene, bidrager...
Der er behov for at gøre en særlig indsats for, at kortuddannede fremover spiser mere frugt og grønt samt øger antallet af måltider med fisk viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet af kortuddannedes måltidsvaner. Samtidig viser undersøgelsen, at en indsats skal tage hensyn til forskellene i mænd og kvinders kost, fordi kortuddannede...
Danske skolebørns frokost indeholder for lidt fisk, grønt og kostfibre, og de dropper rugbrødsmadderne og spiser hvedebrød og fastfood i stedet. Det viser en ny undersøgelse af børn og unges kostvaner, som DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Rapporten om undersøgelsen kan bruges som opslagsværk for fagfolk og...
De fleste danskere spiser mellemmåltider hver dag, som bidrager til en væsentlig del af den daglige kost og den energi, danskerne indtager. Danskernes mellemmåltider indeholder ofte for meget sukker. DTU Fødevareinstituttet har nu udviklet forslag til ernæringsmæssige kriterier for sundere mellemmåltider til fagpersoner. De er som vejledende...
Skolemad indeholder for lidt frugt og grønt, og det har betydning for hvor meget – eller hvor lidt – frugt og grønt, som eleverne spiser. Det viser en ny undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som omfatter knap 500 elevers frokostmåltider fra 18 skolers madordninger.