Ellen Trolle

Ellen Trolle

Seniorforsker

DTU FØDEVAREINSTITUTTET
DTU Fødevareinstituttet

Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme

Danmarks Tekniske Universitet

Henrik Dams Allé

Bygning 201, rum 029

2800 Kgs. Lyngby

Tlf.
Mobil
Fax 35 88 71 19
E-mail eltr@food.dtu.dk
ORCID 0000-0001-9482-1931
Hjemmeside

Få tilsendt vCard på e-mail.

LoadingText

DTU Nyheder

2022
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
14 NOV

Ernæringsforskere modtager Hindhedeprisen 2022

Fire forskere fra DTU Fødevareinstituttet har modtaget Hindhedeprisen 2022 for deres arbejde med at sikre et videnskabeligt grundlag for anbefalingerne om en plantebaseret kost. 

Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
02 JUN

Kostråd kan reducere klimaaftryk fra kosten med cirka en tredjedel

Hvis vi spiser efter de officielle kostråd, kan vi reducere kostens klimaaftryk med i størrelsesorden 31 til 44%. Det viser beregninger foretaget af DTU Fødevareinstituttet og Aarhus Universitet med to forskellige datasæt over fødevarernes klimaaftryk. 

Ernæring og kostvaner Fødevarer og fiskeri Klimatilpasning Computerberegning
2021
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
09 NOV

Pejlemærker viser vejen mod sunde og klimavenlige måltider

Forskere fra DTU har udarbejdet det faglige grundlag for at indfri en ambition om at reducere klimaaftrykket fra Københavns Kommunes madtilbud.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner CO2-udskillelse og CO2-lagring
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
07 JAN

Brug kostrådene til at spise sundt og klimavenligt

Danmark har fået nye officielle kostråd, som danskerne kan bruge til at spise sundt og klimavenligt. DTU Fødevareinstituttet har udarbejdet kostrådenes videnskabelige grundlag

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2020
Plantebaseret varm ret. Foto: Colourbox.dk
25 FEB

Tre spor mod en mere bæredygtig sund kost

Forbrugere kan gennem deres indkøbsvalg bidrage til at gøre kosten mere bæredygtig. De kan ændre kostens sammensætning i en grønnere retning, vælge de mere bæredygtige fødevarer og minimere madspild. Det er nogle af DTU Fødevareinstituttets budskaber i en rapport om sund og bæredygtig kost.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Bælgfrugter - f.eks. linser og kidneybønner. Colourbox.dk
25 FEB

En sund og bæredygtig kost er mere plantebaseret

Bælgfrugter, mørkegrønne grøntsager, nødder og frø skal fylde mere i de officielle kostråd, hvis de skal sikre, at kosten både er sund og bæredygtig. Det konkluderer DTU Fødevareinstituttet i en rapport til Fødevarestyrelsen.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Photo: Colourbox
22 JAN

Danskernes appetit efter saltholdige fødevarer er steget

Kostens indhold af saltholdige fødevarer er steget med knap 10% det sidste årti, viser en analyse fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2019
Image: Colourbox.com
12 SEP

Saltindholdet i en række fødevarer kortlagt

For at følge udviklingen mod at gøre danskernes kost mindre salt har DTU Fødevareinstituttet kortlagt saltindholdet i færdigpakkede pålægssalater, kartoffelprodukter, charcuteri, saltede hele kødstykker og middagspølser.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Image: Colourbox.dk
29 AUG

Godt med energi og protein i økologisk plejehjemsmad

Maden på plejecentre med et højt økologiforbrug er ernæringsmæssigt mindst lige så godt sammensat som på plejecentre med lavt økologisk forbrug, viser en undersøgelse fra DTU.

Det Økologiske Spisemærke
29 AUG

Bedre odds for sundere mad i kantiner med højt økologiforbrug

Sandsynlighed for, at landets arbejdspladser, ungdomsuddannelser og skoler lever op til alle Fødevarestyrelsens principper for sundere mad, er størst blandt køkkener, der bruger mindst 50% økologiske råvarer. Det viser en undersøgelse fra DTU.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Image: DTU Fødevareinstituttet
27 AUG

Brug for fokus på fisk og bælgfrugter i dagsinstitutioners mad

Mere fisk og flere bælgfrugter bør komme på tallerknerne i danske dagsinstitutioner med en madordning, viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
22 AUG

Hvad vi ved - og ikke ved - om klimavenlig kost

Følg de officielle kostråd, reducer madspild og skær ned på rødt kød, alkohol og søde sager. Så langt rækker den forskningsbaserede viden sig i dag til at sige, hvordan mange danskere kan gøre kosten både mere klimavenlig og sundere. Yderligere forskning er nødvendig, og DTU Fødevareinstituttet arbejder for at skabe det videnskabelige grundlag...

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
Jordklode på en gaffel. Foto: Colourbox.dk
26 MAR

Bevidste valg kan gøre kosten mere bæredygtig og sundere

Mange danskere kan reducere kostens klimaaftryk betydeligt ved at følge de officielle kostråd, købe klimabevidst ind og mindske madspild, viser tal fra DTU. Yderligere dokumentation fra DTU Fødevareinstituttet skal skabe grundlag for, at Fødevarestyrelsen kan gøre kostrådene mere bæredygtige.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner
2018
Image: Colourbox.dk
12 SEP

Hjælp til sund mad i daginstitutioner

En ny guide fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe danske daginstitutioner med at tilberede sundere mad til børnene. DTU har udarbejdet guidens ernæringsfaglige grundlag.

Fødevarer og fiskeri Ernæring og kostvaner