DTU FØDEVAREINSTITUTTET DTU Fødevareinstituttet
Forskningsgruppen for Ernæring, Bæredygtighed og Sundhedsfremme
Henrik Dams Allé
Bygning 201, rum 014
2800 Kgs. Lyngby
Få tilsendt vCard på e-mail.
Afslutningsrapporten fra ’Er du for sød?’-projektet er netop udkommet. DTU Fødevareinstituttet har udviklet og afprøvet forskellige redskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur.
Fuldkornsprodukter er en vigtig del af en sund, bæredygtig og planterig kost, viser en faglig vurdering udarbejdet af DTU Fødevareinstituttet til Fødevarestyrelsen. Derudover er kornprodukter blandt de fødevarer, som har det mindste klimaaftryk.
DTU Fødevareinstituttet har med støtte fra Nordea-fonden udviklet materialer, strategier og budskaber, der kan hjælpe børnefamilier med at nedsætte forbruget af det søde og skabe en sundere hyggekultur. Materialerne er afprøvet i Hvidovre Kommune i samarbejde med Sundhedsplejen i skoleåret 2020-2021 med lovende resultater på trods af en...
Danskerne har det højeste slikforbrug i verden. Hver dansker køber i snit ca. 7 kilo slik og 6 kilo chokolade om året. Det er for meget i en sund kost og gavner ikke klimaet. Det fortæller DTU Fødevareinstituttets ernæringsforskere i en artikel i Geografisk Orientering.
Coronanedlukningen i foråret 2020 gav mindre sunde vaner i form af betydelig mere skærmtid og mere sødt, viser ny DTU undersøgelse.
Sundhedsplejersker i Hvidovre Kommune har afprøvet og fundet nyudviklede redskaber til at gøre hverdagen mindre sød for småbørnsfamilier anvendelige i deres vejledning. Fagpersoner i hele landet kan nu downloade materialet, som er blevet til i et projekt ledet af DTU.
Forekomsten af børneovervægt stiger, jo lavere familiens indkomst er. Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som DTU Fødevareinstituttet har bidraget til at udarbejde.
DTU Fødevareinstituttet har regnet på, hvilke mad- og drikkevarer der indgår i råderummet til ’tomme kalorier’, og hvor mange af dem der højst er plads til i en sund kost. Danskere spiser i gennemsnit fire gange den mængde.
Danskere køber i snit 6,6 kilo slik om året. Dermed indtager Danmark den globale førsteplads for slikindkøb. Vi indtager desuden en andenplads i indkøb af saftevand. I alt køber danskerne i gennemsnit 35 kilo søde sager årligt. Det fremgår af en e-artikel fra DTU om danskernes søde indkøbsvaner.
Nedlukningen har vendt op og ned på danskernes daglige rutiner. DTU har sat sig for at undersøge ændringer i, hvad vi spiser og hvor meget, vi bevæger os i disse dage.
Danskerne er verdensmestre i at spise slik – og det går bl.a. ud over børns sundhed. I et nyt projekt skal DTU Fødevareinstituttet derfor hjælpe danske børnefamilier til en sundere hverdag med færre søde sager – og forskerne bag projektet vil meget gerne høre fra alle, der måtte have konkrete idéer, gode tips og sjove tricks til, hvordan...
Ved at vælge Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt, bliver den gennemsnitlige danske kost betydeligt rigere på fuldkorn og væsentligt fattigere på salt og mættet fedt, viser tal fra DTU Fødevareinstituttet.
Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler, viser tal fra DTU.
DTU Fødevareinstituttet efterlyser deltagere til en undersøgelse, der skal forbedre den måde, data bliver indsamlet på i de nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Undersøgelsen skal vurdere, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad folk spiser og drikker. Deltagerne får ved at deltage et indblik...
Seks ud af ti danskere bruger et kosttilskud, selvom størstedelen får tilstrækkelige mængder af langt de fleste vitaminer og mineraler fra kosten alene. For mange er brugen af kosttilskuddene unødvendig, men for nogle kan den føre til for høje indtag af vitaminer og mineraler. Det viser en ny analyse fra DTU Fødevareinstituttet.
Danmark er en nation af kødspisere. I løbet af en uge er rødt eller forarbejdet kød på langt de fleste danskeres menu. Hvor meget vi spiser, og den livstil, der går hånd i hånd med et lille eller stort kødindtag, er der dog stor forskel på, viser en opgørelse af kødets rolle i danskernes kost og livsstil fra DTU Fødevareinstituttet.
Den danske kost kan komme et væsentligt skridt tættere på at opfylde de Nordiske næringsstofanbefalinger, hvis forbrugerne vælger Nøglehulsmærkede produkter, når det er muligt. Det vil få indtaget af salt og mættet fedt til at falde betydeligt og sende fuldkornsindtaget kraftigt i vejret. Det viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet...