GEO

Fra biofiltrering til at se gennem mørket – Radical Innovation Sprint 2019 er skudt i gang

torsdag 05 sep 19
|

12 radikalt tænkende forskerer er sprunget ud i det dybe vand for at se, om deres ideer kan fungere eller ej. De har tre måneder til at teste deres ideer, og inden december vil det stå klart, om f.eks. biofiltreringen vil løse H2S-problemer, eller du kan se gennem det mørke råolie.

Radical Innovation Spring 2019 blev sparket i gang denne uge med 12 nye spændende projekter. Det er tredje gang Radical Innovation Sprint finder sted på tværs af netværket af Danish Hydrocarbon Research and Technology samt med eksterne partnere. 

Projekterne er valgt anonymt af et eksternt udvalg og de spænder over hele spektret af emner relateret til olie- og gasproduktion i Danmark fra forbedret produktion, omkostninger og materialebesparelser til forbedret miljømæssigt fodaftryk relateret til produktionen.

”Vi ser frem til tre udfordrende, oplysende og sjove måneder, hvor vi arbejder sammen med forskerne. Denne periode vil være af høj intensitet for forskerne, og vi er der for at støtte dem til at teste deres ideer,” fortæller Karen Guldbæk Schmidt, rådgiver ved DHRTC.


De vigtigste efterforskere for Radical Innovation Sprint 2019 er:
Andreas Libonati Brock, DTU Miljø
Anil Suri / Vittorio Boffa, AAU Kemi og Biovidenskab
Christian Marcus Pedersen. KU Kemi
Hamed Sanei, AU Geoscience
Helle Foged Christensen, GEO
Henrik Rasmus Andersen. DTU Miljø
Kamaldeep Sharma, AAU Energiteknik
Nicolas Bovet, DHRTC
Ole Rønø Clausen, AU Geoscience
Peter Frykman, GEUS
Stefan Trapp. DTU Miljø
Tian Wang, DTU KT

Følg arbejdet i de 12 forskeres arbejde her på siden eller på Instagram i de kommende måneder eller grib chancen for at møde nogle sprint-forskere på DHRTC Technology Conference.

Billede: Kick-off hos GEO hvor der ses på nye måder at kontrollere reservoirkomprimering. Helle Foged Christensen, Amirhossein Shamsolhodaei og Jeppe Bendix Regel startede deres eksperimenter med et første sæt screeningtest i køkkenbordstil og kører allerede den første oversvømmelsestest i laboratoriet.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.