Rekordstor søgning til DTU

mandag 06 jul 15

6.465 unge har i år søgt ind på en af DTU´s diplom- og civilingeniøruddannelser. Det er en stigning på 9 % sammenlignet med sidste år. Dermed er antallet steget igen - for 14. år i træk.

 

I alt har 2.538 ansøgere DTU’s civilbachelor- og diplomingeniøruddannelser som deres 1. prioritet. Sammenholdt med 2.294 ansøgere i 2014 giver det en stigning på 11 % flere end sidste år. 

”Vi er meget glade for alle de mange ansøgere, og ser det som et udtryk for, at de unge ikke er i tvivl om potentialet i at uddanne sig til ingeniører på DTU - både for at få et sjovt og udviklende studieliv og en fremtidig karriere.
Samtidig er det høje antal ansøgere vigtigt i en tid, hvor den teknologiske udvikling accelererer hver eneste dag, og virkelig har stor betydning i vores hverdag. Det gør ingeniørerne efterspurgt i stadig flere brancher og sammenhænge, og derfor er det ikke kun glædeligt, men også nødvendigt, at antallet af ansøgere til DTU, og på landsplan, stiger igen i år,” siger Martin Vigild, der er dekan for bacheloruddannelserne på DTU. 
Bl.a. viser en ny prognose udarbejdet af Ingeniørforeningen og Dansk Industri, at vi i Danmark kommer til at mangle omkring 13.500 ingeniører i 2025. 

Antallet af ansøgere til diplomingeniøruddannelsen er højere end nogensinde før
Diplomingeniøruddannelsen på DTU har i år modtaget 1.172 1. prioritetsansøgninger mod 976 sidste år. Det giver en stigning på 20 %. Imens er antallet af 1. prioritetsansøgninger til civilingeniørbacheloruddannelsen steget med 4 % fra 1.318 i 2014 til 1.366 i år.

Den 30. juli får alle ansøgere svar på, om de har fået deres ønske opfyldt, og dermed kan begynde på DTU mandag den 31. august.

Ansøgertal til ingeniøruddannelserne på DTU 2002 - 2015:

 

*) Tallene for 2013 uden de engelsksprogede uddannelser og Bæredygtig energi.

**) Tallet for 2014 kan ikke sammenlignes med tildligere år pga. ændringer af udbuddet af diplomingeniøruddannelserne.

Ud fra det samlede antal ansøgninger er de tre mest søgte civilbacheloruddannelsesretninger: ’Medicin og Teknologi’, ’Teknisk Biomedicin’ og ’Softwareteknologi’, mens det for diplomingeniøruddannelsesretningerne er: ’Byggeri og Infrastruktur', ’Softwareteknologi’ og ’Bygningsdesign’.  

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.