RI Jumpstart 2019

Radikal innovation - tager dig et skridt videre

tirsdag 15 okt 19
|

Korte radikale innovationssprints har vist sig at være en kilde til mange nye perspektiver og læringer. DHRTC Radical Innovation-team søger efter forskere, der ønsker at være en del af en ny runde sprints og styrke et kommende forskningsprogram om produceret vand. Hvis det er dig, så tag med til et af de mange workshops og find ud af, hvordan din viden kan hjælpe udfordringen med håndteringen af produceret vand.

DHRTC har lanceret det næste radikale, innovative initiativ kaldet Radical Innovation Jumpstart. Mens DHRTC fortsætter med at afgrænse det kommende forskningsprogram, produceret vand, så har Radical Innovation-teamet udviklet Jumpstart. Målet med Jumpstart er at finde radikale ideer inden for produceret vand og potentielt påvirke fokusområderne i det kommende forskningsprogram.

Jumpstart har mange fælleskomponenter fra Radical Innovation Sprint, men en stor forskel er idefasen. I Jumpstart sigter idefasen direkte mod at dyrke tværgående samarbejde mellem discipliner og institutioner. Alle personer og discipliner kan være med, da det tit i radikale innovationsprocesser ikke er den mest åbenlyse disciplin, der ender med at kunne løse udfordringen.

”I løbet af ide-sessionerne arbejder vi på at åbne for kreative ideer sammen med de mange deltagere. De introduceres til cyklussen af det producerede vand, og bagefter vil Radical Innovation-teamet facilitere ideskabelsen og motivere til at samarbejde på tværs mellem discipliner og institutioner.” siger Kristine Wille Hilstrøm, Radical Innovation Entrepreneur hos DHRTC.

Kristine understreger, at: ”Vi har set, at det tværgående samarbejde ofte fører til radikale ideer. Den afsluttende dag i forbindelse med vores Radical Innovations Sprints er ofte en platform hvor der etableres tværdiciplinære eller –institutionelle samarbejder. Vi ønsker dog at skabe grobund for det så tidligt som muligt og give alle, der gerne vil deltage i denne udfordring, muligheden.”

Idesessionen er en 3½ times session, hvor forskere vil arbejde sammen og potentielt skabe radikale ideer og fremtidige forskningspartnere. Processen er udarbejdet Radical Innovation Team, der tager forskerne med på en inspirerende og kreativ rejse inden for temaet produceret vand. De ideer, der udspringer fra disse sessioner, behøver ikke at blive indsendt til sprinten. Men for at indsende en idé, og dermed kunne ansøge sprinten, skal en af forskerne bag en ansøgning dog deltage i en idesession. Der er maksimalt 12 pladser pr. Session.

„Der er rift om pladserne. Så man skal virkelig ikke tøve med at tilmelde sig, uanset om man allerede har en idé eller ej.” fortæller Kristine Wille Hilstrøm.

Idé-sessionerne starter den 21. oktober og løber frem til slutningen af november. Indsendelsesfrist er 2. december 2019, og forskningsfasen er fra februar til april 2020.