DTU Vindenergi åbner dørene og inviterer lærere og elever indenfor

onsdag 28 aug 19

Lars Pilgaard Mikkelsen
Lektor
DTU Vindenergi

Projektsamarbejdet mellem Roskilde Kommune og Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus har udarbejdet et forløb til naturfagslærere i Roskilde Kommune, der indeholder virksomhedssafari, workshop og virksomhedsaktiviteter.

Med udgangspunkt i lærernes ønsker tildeles hver skole én virksomhed og deltager i workshops, hvor de udarbejder undervisningsmateriale specifikt til deres forløb.

Projektsamarbejdet mellem Naturvidenskabernes Hus og Roskilde Kommune er støttet af A. P. Møller Fonden.

Mere information

Vil du vide mere om projektsamarbejdet mellem Naturvidenskabernes Hus og Roskilde Kommune?

Kontakt: Projektleder i Naturvidenskabernes Hus, Jannik Tovgaard-Olsen eller lektor ved DTU Vindenergi Lars Pilgaard Mikkelsen.

Der står virksomhedssafari på skemaet for folkeskolelærerne i Roskilde Kommune, når de den 4. september skal besøge forskellige lokale virksomheder, herunder DTU Vindenergi.

Mandag den 4. september inviterer DTU Vindenergi folkeskolelærer i Roskilde indenfor til årets virksomhedssafari.

Virksomhedssafarien er første del af et længere samarbejde mellem skoler og virksomheder, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Formålet med forløbet er, at lærerne erfarer, hvordan de får mest muligt ud af et skole-virksomhedssamarbejde. Samtidig vil skoleelever gennem samarbejdet bliver inspireret til at vælge en uddannelse inden for naturvidenskab, IT, teknologi og håndværk.

Vi skal da være med

Det tog ikke lang tid for DTU Vindenergi at beslutte, at de ville være med i det event, forklarer lektor Lars Pilgaard Mikkelsen:

”Roskilde huser verdens ledende institut inden for vindenergi. Et institut, som hører under Danmarks Tekniske Universitet, men hvor langt den største aktivitet ligger på DTU Risø Campus i Roskilde. Dette skal vi selvfølgelig også bruge lokalt,” siger han og fortsætter:

”På DTU Vindenergi har vi mulighed for at vise skoleeleverne, hvordan vi er med til at skabe grundlaget for fremtidens bæredygtige samfund. Et samfund som de kommende generationer dels vil være meget afhængige af, dels skal være med til at udvikle selv. På DTU Risø Campus kan skoleeleverne komme tæt på mange af de værktøjer og komponenter der bliver udviklet til fremtidens højeffektive vindmøller og vi kan gennem de historiske briller fortælle hvordan denne lokalitet gennem de seneste 40 år både har og stadig spiller en helt central rolle i det danske vindmølleeventyr.

Skole-virksomhedssamarbejde inspirerer elever

Et skole-virksomhedsbesøg hos en lokal virksomhed kan være med til at åbne elevernes øjne for karriere- og jobmuligheder, de ikke allerede er opmærksomme på.

Evalueringerne fra tidligere forløb taler også sit tydelige sprog, idet 86% af eleverne svarer, at undervisningen bliver mere spændende, når de ser, hvad fagene kan bruges til i virkeligheden. Samtidig fremhæves den praktiske undervisning uden for skolens fire vægge, idet 80% af eleverne svarer, at besøg på virksomheder er en god måde at lære naturfag på.