Første radikale milepæl nået i 2019

torsdag 02 maj 19
|

Kontakt

Karen Guldbæk Schmidt
Advisor
Center for Olie og Gas - DTU
22 56 07 69

Kontakt

Kristine Wille Hilstrøm
Radical Innovation Entrepreneur
Center for Olie og Gas - DTU
30 70 19 33

Kontakt

Lars Simonsen
Radical Innovation Director
Center for Olie og Gas - DTU
93 51 17 93

Fristen for at indsende en ide til årets Radical Innovation Sprint udløb d 1. maj kl 24. I alt blev 51 forslag modtaget. Det er et stort antal, hvilket klart tyder på, at der er mange radiale ideer, der har et potentiale for at forbedre indvindingen af olie og gas.

"Vi er glade for at kunne meddele, at der ved deadline havde modtaget 51 ansøgninger om Radical Innovation Sprint. Vi vil gerne sige tak til alle, der har indsendt en ide, samt alle, der har bidraget på vejen til dette resultat,” fortæller Lars Simonsen, forskningsdirektør ved Danish Hydrocarbon Research and Technology Center.

Ud af de 51 forslag er 70% af ansøgerne nye I forhold til Radical Innovation Sprint.

Dette resultat er en vigtig milepæl i processen mod slutmålet om at finde ud af hvorvidt ideerne er mere end radikale og vilde.

Næste skridt
Et eksternt udvalg vil evaluere de indsendte radikale ideer anonymt og anbefale, hvilke ideer der skal finansieres. Udvalget består af forskere, folk fra olie- og gasindustrien, naboindustrien og sidst men ikke mindst mennesker med et innovativt mindset. De vil anbefale, hvilke ideer de finder har størst potentiale og er radikale. Evalueringsfasen afsluttes i juni, hvorefter ansøgerne får svar.

Varigheden af et finansieret forskningssprint kan variere alt efter ideen. Forskningen skal dog udføres engang mellem 1. september og 30. november 2019, og mange af dem vil blive præsenteret på DHRTC-teknologikonferencen den 5. og 6. november i Kolding.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.