Foto: Ingeniøren

Lars Maaløe udnævnes til adjungeret lektor ved DTU

onsdag 16 dec 20
|

Kontakt

Lars Maaløe
Adjungeret lektor
DTU Compute

Med udnævnelsen af Lars Maaløe til adjungeret lektor ved DTU styrkes det værdifulde arbejde omkring kunstig intelligens med tilknytningen af et helt unikt dansk talent inden for forskning og udvikling i AI.

”Det er en stor glæde, at Lars Maaløe er blevet udnævnt til adjungeret lektor ved DTU. Lars er et helt unikt dansk talent inden for forskning og innovation i kunstig intelligens. Han har allerede ydet store forskningsbidrag, og så er han medstifter og Chief Technology Officer i den særdeles succesfulde danske AI medtech virksomhed Corti,” udtaler institutdirektør, professor Per B. Brockhoff, DTU Compute.

Lars Maaløe er uddannet PhD fra DTU Compute med afhandlingen ”Deep Generative Models for Semi-Supervised Machine Learning.” Forskningsbidragene ligger inden for såkaldt deep learning, dvs. algoritmer der både lærer repræsentationer og beslutningsprocesser fra data.

DTU Compute har allerede haft meget stor glæde af Lars Maaløes entusiasme for forskning og undervisning, og Lars Maaløe ser frem til en udbygning af dette samarbejde.

"Moderne teknologiudvikling er så kompleks, at hvis man vil udvikle højteknologi, bliver man nødt til at holde en tæt tilknytning til forskningsmiljøerne. Hvis ikke, kan man ikke være på forkant internationalt."
Lars Maaløe

”Jeg har lige siden min PhD nydt godt af et meget tæt samarbejde med det omfattende videncenter, som DTU Compute udgør. I forbindelse med min virksomhed, Corti, er dette samarbejde forsat med diverse forskningsprojekter inden for dybe neurale netværk og generel maskinlæring. Moderne teknologiudvikling er så kompleks, at hvis man vil udvikle højteknologi, bliver man nødt til at holde en tæt tilknytning til forskningsmiljøerne. Hvis ikke, kan man ikke være på forkant internationalt,” siger Lars Maaløe.

 

Samspil mellem anvendt forskning og industrien

Inden for forskning og undervisning på DTU Compute har Lars Maaløe allerede deltaget i en række forskningssamarbejder, fungeret som medvejleder på flere projekter, samt bidraget til mange kurser, projekter og seminarer. Hans bidrag til det succesfulde kursus Deep Learning har været afgørende, ligesom han har bidraget til de studerendes fag-pakke projekter i forbindelse med DTUs nye bacheloruddannelse i Kunstig Intelligens og Data. At koble forskning og industri sammen, ser Lars Maaløe som helt afgørende, hvorfor udnævnelsen til adjungeret lektor har en helt særlig betydning for ham.

”Jeg er meget beæret over udnævnelsen som giver muligheden for deltagelse i mere forskning samt flere dertilhørende gennembrud. Jeg finder det interessant, at medvirke til samspillet imellem den anvendte forskning samt behovet og brugen i industrien. Dertil ligger det mig på hjerte, at dele disse indsigter med dygtige studerende, da vi har brug for flere kloge hoveder med dyb indsigt i maskinlæring og kunstig intelligens. Det er det, jeg brænder for,” siger Lars Maaløe.

 

Teknologi der kan redde menneskeliv

Som CTO og medstifter af AI medtech virksomheden Corti er Lars Maaløe et lysende eksempel på, hvordan man kan arbejde med udvikling af kunstig intelligens, så det kan bruges til at skabe teknologi, der kan redde menneskeliv. Lars’ forskning i machine learning har bl.a. bragt ham videre i hans arbejde med at starte virksomheden Corti, som tilbyder sundhedspersonale en stemmebaseret AI-platform til analyse af patientinterviews. Herved hjælper de operatører på alarmcentralen med at diagnosticere og sende den rigtige hjælp vha. kunstig intelligens. Systemet identificerer mønstre i samtalen til alarmcentralen og alarmerer operatøren ved akutte situationer, fx hjertestop.

”Lars Maaløe er et enestående og produktivt talent, der som adjungeret lektor ved DTU fremover vil give helt unikke bidrag til DTUs forskning og uddannelse inden for AI og machine learning. Lars Maaløe er på mange måder en fantastisk rollemodel, som inspirerer vore studerende til excellent forskning og innovation samt ikke mindst et entrepreneurial mindset,” siger Per B. Brockhoff

Lars Maaløe er adjungeret lektor ved DTU for en periode på fem år gældende frem til den 23. november 2025. Vi ser frem til en fortsættelse og udbygning af vores gode samarbejde.

 

Foto: Ingeniøren

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.