DTU har valgt teamet, der skal tegne og bygge den nye forskningsbygning, bygning 310.

tirsdag 03 jan 17

Francois Svend Court-Payen
Projektchef
CAS
Det bliver et samarbejdsteam bestående af MOE Rådgivende Ingeniører, Christensen & Co. Arkitekter og MT Højgaard, der skal stå for projektering og udførelse af den ny 9.800 kvadratmeter forskningsbygning på DTU Lyngby Campus.

Bygningen skal understøtte forskningen på det tre institutter, DTU Energi, DTU Fysik og DTU Compute og placeres i 3. kvadrant mellem bygning 307 og 309, langs bygning 306.

DTU Bygherre har netop offentliggjort vinderteamet blandt de tre prækvalificerede teams til opgaven. Projektet var udbudt i konkurrencepræget dialog, hvilket har betydet en dialog under udbudsprocessen mellem bygherre og teams, hvor alle relevante kompetencer, herunder entreprenøren, er inddraget tidligt i processen.

”Vi rigtig glade for, at DTU har udbudt projektet i konkurrencepræget dialog, da det giver mening at starte en respektfuld dialog med alle parter så tidligt som muligt”, siger projektleder hos MT Højgaard, Karsten Bak.

Både MT Højgaard, Christensen & Co og MOE har erfaring med forskningsbyggerier på DTU’s campus, hvor Christensen & Co er arkitekter på blandt andet bygning 324, bygning 127 og på den store nye bygning 202 (Life Science & Bioengineering). MOE har været ingeniør på den netop indviede forskningsbygning til DTU Biosustain, bygning 220, og MT Højgaard har været entreprenør på opførelsen af det 27.500 store råhus til bygning 202.

”Så det er et hold, der med hver deres kompetencer ved, hvordan det er at bygge på et teknisk universitetscampus, hvor bygningsdesignet skal respektere den oprindelige arkitektur, og hvor forskningen i nabobygninger kan være særligt påvirkelig over for rystelser, støv og støj når vi bygger", fortæller projektchef Francois Svend Court-Payen, CAS Bygherre.

Den 4. januar trækker samarbejdsteamet i arbejdstøjet og går i gang med projekteringen. Det forventes at bygningen står klar til indflytning i slutningen af 2019.