Foto Ditte Valente

Roskilde: Slip for at gå alene til koncerter

onsdag 29 jun 16

Ny app kobler festivalgæster sammen på baggrund af hvilke koncerter, de gerne vil se. Udviklerne håber, at appen kan være med til at skabe endnu flere spontane møder på festivalen.

Tre DTU-studerende var trætte af at misse koncerter, fordi de ikke ville gå glip af festerne. Derfor har de udviklet appen RF +1, der indeholder en oversigt over musikprogrammet på Roskilde Festival, og gør det nemt for festivalgængerne at komme i kontakt med nogen, som gerne vil til samme koncert som dem selv.

 

”Alle fra gruppen har været på festival før, og har oplevet at gå glip af en koncert, som vi egentlig gerne ville have været til, fordi de andre fra lejren gik i samlet flok til en anden. Når det sker, så ved man jo godt, hvor festen kommer til at foregå, og så går man med dér. Og går altså glip af koncerten. Det problem løser vi, så man altid er sikker på at man har nogen at følges med,” siger Maiken Kock Rask, der studerer Digitale Medieteknologier, og som har udviklet appen sammen med Martin Jesper Low Madsen og Christian Kjær Laustsen, der begge studerer Telekommunikation.

 

"Vi kommer fra en generation, hvor man er vant til at møde hinanden gennem sociale medier, og vi er i hvert fald vant til altid at kunne komme i kontakt med nogen hele tiden"
Maiken Kock Rask

Chat og aftal
Maiken forklarer, at appen fungerer ved at man vælger de koncerter, man gerne vil se. Man kan så se, hvilke af ens venner – evt. fra andre lejre - der gerne vil se den samme koncert, og aftale at følges med dem. Men trykker man +1 i appen kan man også se fornavn og alder på alle dem der har tilkendegivet, at de også vil til koncerten, og mangler nogen at følges med. Dem kan man så chatte med via appen og aftale et mødested.

 

Men hvorfor bruge en app til det?, kunne man spørge. Der er jo allerede hundredevis af andre mennesker nede til koncerten, som man kan falde i snak med - og holde fest med.

”Roskilde Festival er ganske rigtig et sted, hvor folk mødes på kryds og tværs og er meget åbne overfor hinanden, men alligevel tror jeg der ligger en tryghed i, at have en aftale med nogen på forhånd, og have etableret en eller anden form for kontakt inden man kommer ned til koncerten,” siger Maiken Kock Rask, og fortsætter:

Digital generation
”Og så tror jeg, vi kommer fra en generation, hvor man er vant til at møde hinanden gennem sociale medier, og vi er i hvert fald vant til altid at kunne komme i kontakt med nogen hele tiden. Når vi selv kan se, at vi og vores venner er endt med at droppe en koncert for at følge med flertallet af lejren, så er det jo nærliggende at bruge sociale medier til at skabe endnu flere spontane møder og nye venskaber end der allerede bliver skabt på festivalen, samtidig med at man får set alt den musik, man har krydset af i programmet.

RF +1 fungerer til både iOS og Android

Læs mere på rfplusone.dk 

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.