Deep learning

Deep learning skal booste danske virksomheder

fredag 07 okt 16
|

Kontakt

Ole Winther
Professor
DTU Compute
45 25 38 95
14. november åbner DTU Compute dørene for et fem dages hands-on-kursus for danske virksomheder i computer- og dataanalyseteknologien deep learning. Tilmelding for interesserede deltagere er åben her.

Machine learning og deep learning er blevet udråbt til en af de vigtigste teknologier indenfor IT. Teknologierne har fået stor opmærksomhed de seneste år på grund af imponerende fremskridt indenfor feltet. Det gælder fx talegenkendelse, billedklassificering og udvikling af kunstig intelligens til spil, fx Google DeepMinds computerprogram AlphaGo, som har slået verdensmesteren i brætspillet Go. Førende internationale teknologivirksomheder ser deep learning om en brugbar nøgle til udvikling af deres tjenester indenfor intelligente brugergrænseflader, automatisering, mm. For eksempel er der deep learning i talegenkendelse og billedgenkendelse på smartphones og computere. Nye hurtige GPU-computere og nye algoritmer har ført til store fremskridt indenfor disse områder og deep learning finder nye anvendelser indenfor andre områder som IT, biologi, finans og robotteknologi.

Deep learning-kurset
De deltagende virksomheder vil på kurset lære om den seneste udvikling og faldgrupperne indenfor deep learning. Deltagerne får adgang til deep learning-software i Python, som kører på deltagernes egne computere og på hurtigere GPU- og cloud-baserede løsninger, som stilles til rådighed på kurset. Kurset kombinerer forelæsninger af professor Ole Winther fra DTU Compute og gæsteforelæsninger fra virksomheder, som bruger deep learning, med hands-on-øvelser i alle emner. Kurset dækker både veletablerede modeller som feed-forward, convolutional og recurrent neurale netværk med nye metoder til ikke-superviseret indlæring og reinforcement learning, som forventes at spille en større rolle i de kommende år. Efter kurset vil deltagerne kunne bruge metoderne og softwaren fra kurset i nye anvendelser.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.