Det nye nationale akademi for datavidenskab står klar til start

fredag 01 okt 21

Kontakt

Lars Kai Hansen
Professor, sektionsleder
DTU Compute
45 25 38 89

Kort om DDSA

Danish Data Science Academy, DDSA, er et nationalt akademi, som bliver forankret på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og etableres i løbet af 2021.

Professor Lars Kai Hansen fra DTU Compute er udpeget som formand for akademiet, der vil få en national bestyrelse, en managing director (Sofie Castella), et sekretariat samt to komiteer til vurdering og prioritering af de indkomne ansøgninger til aktiviteter og stipendier, som akademiet løbende vil støtte.

Novo Nordisk Fonden bevilger 152,5 mio. kr. til etablering og drift af akademiet over de næste 5,5 år, mens VILLUM FONDEN bevilger 31,8 mio. kr. til akademiet i samme periode.


Læs mere på hjemmesiden for DDSA
Arbejdet i det nyetablerede nationale Danish Data Science Academy kan for alvor begynde. 

I de kommende år skal Danmark løftes op i den globale superliga inden for områder som machine learning, kunstig intelligens og Internet of Things med hjælp fra det nyetablerede nationale Danish Data Science Academy, DDSA. Og med ansættelsen af Sofie Castella som managing director kan arbejdet for alvor komme i gang. Sofie Castella kommer fra en director-stilling hos Novo Nordisk, hvor hun gennem 12 år har haft flere lederstillinger, alle organisatorisk forankret i data science.

Det nationale akademi for datavidenskab skal forene og styrke de mange nationale aktører og interessenter inden for det akademiske miljø, hospitalerne og erhvervslivet; herunder etablere alle former for samarbejder og co-funding-aktiviteter. Sideløbende skal akademiet støtte uddannelse og træning af de nye generationer af data science-eksperter, så Danmark får skabt et unikt data science-miljø, der kan konkurrere internationalt og tiltrække talent.

Akademiets nye managing directors første opgave bliver at sammensætte det sekretariat, der skal stå i spidsen for arbejdet.

 

" Jeg glæder mig meget, og jeg håber, at vi får skabt et sekretariat, der har det som en indgroet del af vores kultur, at vi er innovative og eksperimenterende i vores tilgang til at arbejde med og i det danske data science-community"
Sofie Castella, kommende managing director på Danish Data Science Academy

”Vi gennemgår massive transformationer drevet af digitalisering både i vores samfund og i den måde, som virksomheder drives på her under Industry 4.0. Data science spænder med andre ord så bredt, at stærke netværk på tværs af både industrien og de akademiske samfund er afgørende. Jeg ser frem til at kunne facilitere samtaler mellem de mange forskellige interessenter og sætte mit brancheperspektiv ind i denne nye kontekst,” siger Sofie Castella.

Det seneste halvandet år har hun været ansvarlig for udviklingen af nye metoder til innovation og processer til klinisk data management blandt andet ved hjælp af den metodik, der hedder Design Thinking, som har fokus på at sætte brugeren i centrum og teste koncepter hurtigt.

”Den viden tager jeg med mig. Jeg glæder mig meget, og jeg håber, at vi får skabt et sekretariat, der har det som en indgroet del af vores kultur, at vi er innovative og eksperimenterende i vores tilgang til at arbejde med og i det danske data science-community,” siger hun.

Danish Data Science Academy bliver forankret på DTU i Lyngby, og akademiets formand og professor på DTU Compute Lars Kai Hansen glæder sig over, at Sofie har sagt ja til jobbet. Han fremhæver blandt andet, at Sofie har stor dansk og international erfaring med opbygning af organisationer, ligesom hun har repræsenteret Novo Nordisk i forskellige store brancheforeninger og konsortier.

”Sofie Castella kommer med en fantastisk kombination af stærke lederegenskaber og passion for data science. Sofie Castellas konkrete erfaringer med opbygning og ledelse af nye funktionelle enheder i et internationalt miljø, vil være særdeles værdifulde for etableringen af Danish Data Science Academy-sekretariatet,” siger Lars Kai Hansen.

Sofie Castella begynder i jobbet som managing director den 1. november.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.