Den drømmende computer

fredag 13 maj 16
|

Kontakt

Lars Kai Hansen
Professor, sektionsleder
DTU Compute
45 25 38 89

Kontakt

Søren Hauberg
Professor
DTU Compute
45 25 38 99

Fakta

Deep learning er en teknik, der anvender kunstig intelligens til at træne simulerede hjerner, der kaldes 'neurale netværk'.

Selvom lignende algoritmer har eksisteret længe, er det først for nylig blevet muligt at træne netværk med mange lag af simulerede neuroner, de såkaldte dybe netværk. Hurtigere computere og big data er to faktorer, der har muliggjort deep learning.

Billeddannelse i en computer kan minde om menneskers drømme, hvor vi kan forestille os noget, som vi i virkeligheden ikke har set. Det viser et forskningssamarbejde mellem DTU og det amerikanske MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Forskerne i projektet arbejder med at forbedre kunstig intelligens baseret på såkaldt Deep Learning. De arbejder med at få computere til at forestille sig nye billeder på baggrund af oplysninger fra billeder, som er blevet lagt på computeren.

Professor Lars Kai Hansen og postdoc Søren Hauberg fra DTU Compute står bag den danske del af det nye resultat i projektet, der netop er blevet præsenteret på konferencen ”Artificial Intelligence and Statistics” i Cadiz i Spanien.

”Målet med forskningen er, at billedgenkendelse bliver stærkere, når kun få billeder er til rådighed. Dette vil specielt få stor indflydelse på analyse af medicinske scanningsbilleder, som vi oftest kun har i meget begrænset antal, udtaler Lars Kai Hansen i ”Drømmende” computer rekonstruerer George Clooney fra en ny vinkel”.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.