robot

Børsen Tech og High Tech Summit: Kunstig intelligens kommer til at forbedre verden

mandag 28 okt 19
|

Nordisk Safe AI på High Tech Summit

Du kan møde både Lars Kai Hansen og Thomas Bolander til High Tech Summit på DTU, hvor de bl.a. diskuterer potentiale, risici og retningslinjer for Kunstig Intelligens (AI) -  og om vi kan skabe en særlig nordisk udgave af AI med fokus på sikkerhed, demokrati og åbenhed.

Program og tilmelding til High Tech Summit

Børsen Tech har i denne uge fokus på High Tech Summit, der løber af stablen på DTU den 30.-31. oktober, og avisen bringer interviews med markante profiler fra førende forskningsmiljøer. Budskabet fra DTU Compute-forskere er klart: Kunstig intelligens kommer til at forbedre verden.

Forskningsmiljøet omkring kunstig intelligens på DTU Compute er tegnet af sektionerne Kognitive Systemer med professor Lars Kai Hansen i front, og Algoritmer, Logistik og Grafer med professor Thomas Bolander i spidsen. De to professorer fortæller i Børsen Tech om High Tech Summit og om deres forskning i kunstig intelligens i artiklen ”Førende i kunstig intelligens.”

 

Mange års intens grundforskning er nøglen

I artiklen udtaler professor Lars Kai Hansen: ”Gennem mange års intens grundforskning har vi bidraget til, at machine learning nu er nøgleteknologien inden for kunstig intelligens.” De mange års arbejde med machine learning har bl.a. bidraget til en meget bedre forståelse af lyd og billeder, hvilket har haft stor betydning for metoder inden for f.eks. medicinske billeder, hvor dtu-forskere var først til at bruge machine learning til at fortolke hjerneskanninger.

 

Kunstig intelligens kan redde liv og meget mere

I dag har arbejdet med machine learning og kunstig intelligens skabt grobund for mange start ups, der bl.a. kan hjælpe med at redde liv. Ved hjælp af kunstig intelligens hjælper virksomheden Corti operatørerne i alarmcentralen med at diagnosticere og sende hjælp, ved at identificere mønstre i samtalen. BrainCapture er en anden start up, som hjælper læger i tredjeverdens lande med at diagnosticere børn og voksne med epilepsi, ved at bruge DTU’s smartphone brain scanner. Spektral Experience er en start up der arbejder med billedbehandling, som ved hjælp af augmented reality laver greenscreen-effekt. Spektral blev i 2018 opkøbt af Apple.

 

International cutting edge

Om kunstig intelligens udtaler professor Thomas Bolander i artiklen, at ”der er ingen tvivl om, at vi på dette felt har international cutting edge. Vi har et stort forskningsmiljø på et stort institut, og vi har succes, fordi vi her på DTU har samlet matematikken, den anvendte matematik og computer science, og dermed har vi skabt grobund for de imponerende resultater.” Bolander henviser til digitalisering, automatisering, robotter og processer, og at det handler om at se fremad ifht. brugen af kunstig intelligens.

 

Indstikket i Børsen byder på flere artikler om kunstig intelligens, IoT og big data, og fortæller bland andet historien om Widex game changer af et høreapparat; Widex Evoke. Chef for kunstig intelligens hos WS Audiology, Jens Brehm Nielsen, som var med til at udvikle høreapparatet, er uddannet civilingeniør med speciale i elektroteknologi fra DTU, og har en phd i computer science og machine learning med professor Jan Larsen fra Kognitive Systemer som vejleder.

Efterspørgslen efter ingeniører med speciale i kunstig intelligens er i dag så stor, at DTU Compute med stor succes i sommeren 2018 for første gang åbnede for optag på en bachelor i Kunstig Intelligens og Data.

 

High Tech Summit finder sted på DTU den 30.-31. oktober. Læs mere og tilmeld dig på www.hightechsummit.dk 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.