Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2023
The flavour impressions were collected through a series of wine-tasting events. The wines were anonymized and each wine was labelled with a color and a number. Each participant was given a combination of wines to taste.  KU/DTU Compute
04 DEC

Forskere har lært algoritme at smage vin

KUNSTIG INTELLIGENS Når man putter menneskelige smagsoplevelser ind i kunstig intelligens, gør man det nemmere for forbrugeren at vælge den rigtige vin. Det har forskere...

Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi Matematik
Ph.d.-studerende Pawel Pieta blotlægger den nøjagtige mikrostruktur af mozzarella ved hjælp af CT-skanninger. Foto: Bax Lindhardt
02 AUG

Jagten på den perfekte mozzarella

Den perfekte pizza kræver ost, der smelter på den helt rigtige måde. Forskere på DTU dykker nu dybt ned i strukturen på mozzarella i jagten på at forstå, hvorfor nogle...

Informationsteknologi Matematik Fødevarer, fisk og landbrug
2022
2020
Image: Colourbox.dk
17 JUN

Fødevaresektorens appetit for blockchainløsninger vokser

Blockchainløsninger, der bl.a. kan dokumentere varers tilblivelse, sikkerhed og distribution, vil have stor værdi for den danske fødevaresektor, viser et projekt ledet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevaresikkerhed It-systemer
2019
Foto: NatureEnergy
20 SEP

Bioøkonomi kan skabe bæredygtige forretningsmuligheder

Ny rapport: Teknologiske løsninger hjælper danske virksomheder til at forvandle biologiske affaldsprodukter til nye produkter inden for f.eks. fødevarer, energi og ingredienser...

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Energi Miljø og forurening
ROV - undervandsrobot
17 JUN

Undervandsrobot kan tælle søstjerner og måle biomasse

Specialudviklede, smarte sensorer og særligt undervandskamera kan gøre robotter i stand til at klare f.eks. overvågningsopgaver under vandet.

Fødevarer, fisk og landbrug Robotteknik og automation Matematisk modellering
Image: Colourbox.dk
23 MAJ

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Nyt projekt skal udvikle teknologier og metoder, der kan dokumentere fødevarers vej fra jord til bord og samtidigt forhindre plagiering. Projektet ledes af DTU Fødevareinstituttet...

Fødevarer, fisk og landbrug Fødevareproduktion Fødevaresikkerhed
2018
Foto: Arla
01 JUN

DTU indgår aftale om strategisk partnerskab med Arla

DTU og Arla indgår samarbejdsaftale om forskning, uddannelse og innovation.

Bioteknologi og biokemi Fødevarer, fisk og landbrug Informationsteknologi
03 MAJ

Topmøde om de digitale teknologiers potentiale

DTU's High Tech Summit 2018 bliver mødt med stor interesse fra erhvervslivet som allerede har købt eller reserveret 60 ud af 70 stande.

Informationsteknologi Bioteknologi og biokemi Medicin og medicoteknik Fødevarer, fisk og landbrug

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.