Lasse Engbo Christiansen, DTU Compute. Credit: Hanne Kokkegård

DTU-matematiker skal opbygge ekspertgruppe i SSI

Lasse Engbo Christiansen har stået centralt i gruppen, der har beregnet pandemiens udvikling og effekten af restriktioner og genåbning.

Bioteknologi og biokemi Matematik Sundhed og sygdomme

Protein. Credit Colourbox

Ny Machine Learning kortlægger proteiners potentialer

I et unikt samarbejde har DTU Compute og DIKU skabt en teknik, der kan hjælpe biotekindustrien til hurtigere at udvikle nye proteiner.

Matematik Geometri Enzymer og proteiner

Gustav Gamst Larsen, Lukas Leindals, and Peter Grønning - DTU students at the bachelor study Artificial Intelligence and Data. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
09 MAR

Koreansk kunstner taler dansk ved hjælp af AI

Tre DTU-studerende har benyttet stemmekonvertering i en video til en ny udstilling på SMK, Statens Museum for Kunst.

Søren Hauberg, professor på DTU Compute, sektionen Kognitive Systems. Credit: Hanne Kokkegård, DTU Compute
14 FEB

DTU fortsætter kortlægning af AI's arbejdsform

Bevilling fra VILLUM FONDEN sikrer vigtig arbejdsro for professor Søren Hauberg, der kigger ind bag kulisserne i kunstig intelligens.

Twitter bugner af argumenter, holdninger, information - og misinformation. Her ses det ikoniske Twitter-logo, nu med mundbind. (Grafik fra Videnskab.dk og Shutterstock)
11 FEB

60 mia. tweets fortælling om misinformation og anti-vaxxere

Provaxx-profiler henviser ofte til nyhedsmedier og videnskabssider, mens antivaxx-profiler langt oftere henviser til YouTube.

Matematik Informationsteknologi Sundhed og sygdomme
Center Denmark data space
07 FEB

EU trækker på DTU’s viden om deling af energidata

Europas energisystem skal digitaliseres, så man kan styre energiforbruget ved hjælp af data og sætte fart på den grønne omstilling.

Matematik Informationsteknologi