Photo Sonja Iskov
Photo Sonja Iskov
Photo Sonja Iskov
Photo Sonja Iskov

Om os

DTU Compute er Danmarks største miljø for matematik og computer science. DTU Computes ledelse består af institutdirektør Per B. Brockhoff, vicedirektør Jan Madsen, samt de i alt 11 forskningssektionsledere. Instituttet består af 11 forskningssektioner, flere centre og et ledelsessekretariat. I vores brochure kan du få et kig ind i vores verden.

Der er matematik og computer science i alt – lige fra den kunstige bugspytkirtel og den selvreparerende computer over prognosen for overskud af vindenergi til Facebook og Google. IT og matematik er grundlaget for, hvad vi kan opnå, og er dermed de vigtigste teknologier i udviklingen af fremtidens digitale samfund.

Alle taler om big data – som er behandling af enorme datamængder - 3D-print eller små sensorer, der sidder i tøjet eller under huden og måler, hvordan vi har det, og hvad vi har brug for, bedre fødevarer og medicin tilpasset den enkelte. Områder, hvor DTU Compute også er i centrum.

DTU Compute favner både den dybe teori og de praktiske anvendelser. Det sætter os i stand til at føre nye ideer videre til innovative produkter til glæde for erhvervslivet og offentlige institutioner.

Vi tager problemer og udfordringer fra andre fagområder og løfter dem ind i en virtuel verden, hvor vi kan lave modeller, beregninger og simuleringer. Resultaterne af dette arbejde kan vi føre tilbage til den virkelige verden og dermed løse en lang række problemer.

Alle ingeniørstuderende skal forbi vores institut som en del af deres uddannelse på DTU. Samtidig uddanner vi mange ingeniører, der bliver specialister i netop vores fagområder. Sammen med vores studerende skaber vi viden og innovation, så vi kan udvikle fremtidens samfund.

Kontakt

Per B. Brockhoff
Professor, Institutdirektør
DTU Compute
45 25 33 65

Kontakt

Jan Madsen
Professor, Sektionsleder, Vicedirektør
DTU Compute
45 25 37 51

Download brochure

Brochure om DTU Compute