Foto fra venstre: Lars Holtse Bonde, Anders Michael Nielsen, William Dashan Gan, Daniel Bertelsen, Benjamin Dalsgaard Hughes, Maxim Khomiakov

DTU-studerende udvikler solcelleberegner

fredag 10 jun 16
|

Sunmapper.dk

Du finder dit hus på kortet i sunmapper.dk eller indtaster din adresse, klikker derefter på dit hus, og straks får du oplysninger om, hvor egnet dit hus er til et solcelleanlæg, hvor meget anlægget cirka vil koste, hvor meget CO2 og el du sparer, og hvornår din investering er tjent hjem.

Kræver det byggetilladelse at installere solfangere, hvor du bor? Find reglerne her!

Kontaktinformation:

  • Centerchef Jakob Sylvest Nielsen, 23 73 35 88, jsn@ltk.dk
  • CEO Lars Holtse Bonde, 6178 9035, lars@picodat.dk
  • Mark Bernhard Riis, Head of Innovation, DTU Compute, 4525 5222, mberi@dtu.dk

Husejere i Lyngby-Taarbæk Kommune kan nu med få klik tjekke, om det kan betale sig at investere i solceller på deres hus. Det skyldes web-app’en sunmapper.dk fra virksomheden Picodat med fem tidligere studerende fra DTU Compute og en fra CBS.

Sunmapper.dk er en solcelleberegner, der giver boligejere mulighed for nemt og hurtigt at finde ud af om deres bolig er egnet til et solcelleanlæg, hvor meget anlægget cirka vil koste, hvor meget CO2 og el ejerne sparer, og hvornår investeringen er tjent hjem.

Idéen bag web-app’en
Idéen til solcelleberegneren opstod til DTU’s Big Data Hackathon-konkurrence i 2014. Her fik universitetsstuderende fra blandt andet DTU mulighed for at udvikle nye idéer til fx it-systemer, apps og internetservices. Lyngby-Taarbæk Kommune stillede udfordringer, der kræver it-løsninger og data til rådighed for de studerende.

De studerende bag Sunmapper.dk kom på idéen om at kortlægge taghældninger på alle bygninger i kommunen med henblik på at udvikle et værktøj, der kan give oplysninger om, hvorvidt det kan betale sig at installere solceller på en ejendom.

Idéen var så god og gennemtænkt, at gruppen vandt førstepræmien i konkurrencen.

Siden har vindere stiftet virksomheden Picodat og færdigudviklet sunmapper.dk med støtte fra Lyngby-Taarbæk Kommune, Vidensbyen, DTU og det rådgivende ingeniørfirma Niras.

Lars Holtse Bonde CEO, Picodat siger: ”Lyngby-Taarbæk Kommune har været en super samarbejdspartner under hele forløbet, hvor de løbende har stillet viden og data til rådighed. Nu skal produktet så ud og leve, og her har vi fået mulighed for at benytte Lyngby-Taarbæk Kommune som testlaboratorium for at sikre den optimale brugeroplevelse. Og så forventer vi, at kunne brede sunmapper.dk ud til resten af Danmark i løbet af efteråret.”

Begejstring i Lyngby-Taarbæk Kommune
Formand for for Teknik- og Miljøudvalget Mette Schmidt Olsen siger: ”Jeg er rigtig glad for at Lyngby-Taarbæk som en del af af Vidensbyen bidrager med data og støtte til dette gode initiativ. For det første er det fantastisk at kunne støtte en gruppe så engagerede lokale entreprenører – som både har en god idé, men også masser af drive. Desuden passer opfindelsen godt ind i Lyngby-Taarbæk Kommunes klimastrategi. Hvor vores mål er - i samarbejde med borgere og virksomheder - at reducere kommunens CO2-udslippet med 20 procent frem mod 2020. Nu håber jeg at så, at mange borgere som muligt vil benytte sig at sunmapper.dk.”

Trods Sunmappers korte levetid kæmper Picodat allerede nu om at blive blandt de nominerede initiativer til året Nordisk Råds miljøpris.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.