CogSys logo

Kognitive Systemer (CogSys)

Vi omgives af stadig flere intelligente computersystemer - fra internettet der læser vore tanker, til høreapparater der prøver at forstå, hvad vi siger.

Avanceret dataanalyse er blevet en væsentlig forudsætning for videnssamfundet, og det produktive samspil mellem menneske og computere bidrager afgørende til både økonomisk vækst og personlig livskvalitet.

Sektionen for Kognitive Systemer - CogSys - arbejder med at forstå informationsbehandling i mennesker og computere. Vi har specielt fokus på de signaler, der udveksles – lyd, video, adfærd - og de muligheder, de giver, for at samspillet kan modelleres og forudsiges. 

Forskningen baseres på vores kompetencer i machine learning og signalanalyse, på kvantitative modeller af digitale medier, tekst, mobilitet og komplekse netværk, samt kognitiv psykologi.

Følg @CogSys på Twitter og Instagram for de seneste opdateringer.

Nyheder og aktiviteter

  • Postdoc Albert Vilamala foredrag, fredag 5 Februar, 14:00-15:00 i CogSys Lab (321/134): Multivariate Methods for Interpretable Analysis of Magnetic Resonance Spectroscopy Data in Brain Tumour Diagnosis

  • Ole Winther og Jan Larsen udnævnes til professorer pr. 1. januar 2016. Der vil være tiltrædelsesforelæsninger i maj og juni

Kontakt

Lars Kai Hansen
Professor, sektionsleder
DTU Compute
45 25 38 89

Kontakt

Wanja Andersen
Kontorfuldmægtig
DTU Compute
45 25 30 40