Colourbox

DTU opretter nyt uddannelsesforløb i IT-sikkerhed

fredag 16 aug 13
|

Kontakt

Christian Damsgaard Jensen
Lektor
DTU Compute
45 25 37 24

Kandidatuddannelsen Informationsteknologi

Fra efteråret 2013 tilbyder DTU Compute den nye studielinje Computer Security, som hører ind under kandidatuddannelsen i Informationsteknologi.  Studielinjen omfatter et undervisningsforløb inden for IT-sikkerhed, som især fokuserer på udvikling af sikker software og sikre IT-systemer.

På opfordring fra bl.a. IBM, CFIR og forsvarets Center For CyberSikkerhed tilbydes desuden et særligt kompetenceforløb i Cyber Security, som fokuserer på sikring af IT-systemer forbundet til Internettet. Undervisningen i Cyber Security vil, udover de teoretiske og teknologiske emner fra studielinjen Computer Security, også omfatte problemstillinger vedrørende anskaffelse, administration, konfiguration og drift af sikre IT-systemer.

Kompetenceforløbet i Cyber Security

Kompetenceforløbet i Cyber Security opfylder alle kravene til studielinjen i Computer Security. Ved at vælge en særlig kombination af teknologiske specialisering- og valgfri kurser vil den studerende modtage et bevis, hvor det fremgår, at kravet til kompetenceforløbet er opfyldt.

Samarbejde med erhvervslivet

I samarbejde med erhvervslivet oprettes der endvidere en række nye kurser, der kombinerer teori og praksis, således at de studerende får viden om og erfaring med mange af de problemstillinger, der opstår i praksis, når et IT-system skal sikres.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.